Concurenţa a amendat Ameropa cu peste 32.000 lei pentru omisiunea notificării preluării Comcereal

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 21 mai 2009

Consiliul Concurenţei a sancţionat societatea Ameropa Holding AG cu 32.265 lei pentru omisiunea notificării în termen legal a operaţiunii de concentrare economică realizate prin dobândirea controlului unic asupra S.C. Comcereal S.A. Constanţa, a anunţat miercuri autoritatea de concurenţă.

Totodată, Consiliul Concurenţei a analizat şi a autorizat preluarea controlului de către societatea Ameropa Holding AG asupra S.C. Comcereal S.A., întrucât din analiza efectuată a reieşit faptul că această concentrare economică nu are ca efect crearea sau consolidarea unei poziţii dominante care ar putea să conducă la restrângerea, înlăturarea sau denaturarea semnificativă a concurenţei pe pieţele relevante identificate.

"Conform Legii concurenţei (nr.21/1996) sunt supuse controlului şi trebuie notificate, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică care depăşesc pragurile valorice prevăzute de lege. Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi este mai mare decât echivalentul în lei a zece milioane euro şi există cel puţin doi agenţi economici implicaţi în operaţiune care să realizeze pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri care depăşeşte echivalentul în lei a patru milioane de euro", se arată în comunicatul Consiliului Concurenţei.

De asemenea, potrivit autorităţii de concurenţă, părţile implicate au obligaţia să înainteze Consiliului Concurenţei notificarea operaţiunii în termen de 30 de zile de la data la care au luat cunoştinţă de realizarea operaţiunii, conform prevederilor Regulamentului privind autorizarea concentrărilor economice.

Ameropa Holding AG este prezentă, în România, atât prin vânzări directe de îngrăşăminte chimice/fertilizatori, cât şi prin intermediul societăţii comerciale Alimenta Felix S.R.L. Aceasta activează în principal pe pieţele de comercializare en-gross a cerealelor, leguminoaselor boabe şi seminţelor oleaginoase, de prestare a serviciilor de depozitare a seminţelor, precum şi de furnizare a materiilor prime legate de asigurarea culturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb