Concurenţă pe "piaţa" lansărilor de vehicule spaţiale

Ziarul BURSA #Internaţional / 16 aprilie 2019

Concurenţă pe "piaţa" lansărilor de vehicule spaţiale

Cel mai mic avion din lume, care va efectua lansări de vehicule spaţiale şi care este construit de compania Stratolaunch Systems, a efectuat primul său zbor, în deşertul Mojave din California.

Avionul alb numit Roc, care are o anvergură a aripilor de mărimea unui teren de fotbal american şi este propulsat de şase motoa-re pe fuselaj dublu a petrecut două ore în aer, înainte de a ateriza în siguranţă la baza Mojave Air and Space Port, în aplauzele a sute de oameni. "Un prim zbor fantastic", a afirmat directorul general al Stratolaunch, Jean Floyd, într-un comunicat, citat de News.ro. "Zborul de astăzi avansează misiunea noastră de a oferi o alternativă flexibilă pentru sistemele de lansare terestre. Suntem extraordinar de mândri de echipa Stratolaunch, echipajul zborului de astăzi şi de partenerii noştri de la Scaled Composites, a Northrup Grumman şi Mojave Air and Space Port", a spus Floyd.

Avionul are rolul să lanseze rachete şi alte vehicule spaţiale cu o greutate de până la 250 de tone, la o altitudine de 10.668 metri şi a fost promovat de companie că va face ca lansările de sateliţi să devină la fel de uşoare ca rezervarea unui zbor cu avionul. Zborul, în care avionul a atins o viteză maximă de 189 de mile pe oră şi o altitudine de 5181,6 metri, a avut rolul de a testa performanţele avionului şi calităţile acestuia. Compania vrea să profite de cererea mare pentru vehicule care pot plasa sateliţi pe orbită, concurând în Statele Unite cu alte companii, cum este Space X, a lui Elon Musk, şi United Launch Alliance, un parteneriat între Boeing şi Lockheed Martin. Stratolaunch a anunţat că intenţionează să lanseze primele rachete de pe avionul Roc cel mai devreme în 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb