Conducerea Ford România şi-a reafirmat angajamentul de producţie la fabrica din Craiova

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 27 aprilie 2009

La uzina craioveană va intra în producţie un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect

La uzina craioveană va intra în producţie un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect

Preşedintele Ford România, Dionisio Campos, a reafirmat, vineri, la Craiova, că la uzina craioveană va intra în producţie, în cea de-a doua parte a acestui an, aşa cum era planificat, un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect, transmite NewsIn.

"Chiar şi pe timp de criză, noi ne vom continua planurile, vom moderniza fabrica şi vom produce noul vehicul. Legat de angajaţi, ei sunt cei care ne vor ajuta să ducem mai departe planurile pe care le avem la Craiova", a susţinut preşedintele Ford România.

Ford România a dăruit, vineri, Primăriei Craiova, un autoturism Ford Mondeo. Preşedintele companiei, Dionisio Campos, i-a făcut primarului Antonie Solomon o scurtă prezentare a detaliilor tehnice ale autoturismului. Autoturismul, de culoare neagră, a fost produs în Belgia şi urmează să fie folosit de primarul municipiului Craiova în interes de serviciu.

Ford Europa a anunţat, luna trecută, că, din cauza declinului pieţei auto, a decis să reducă numărul de unităţi produse în Germania şi Spania, dar şi numărul celor de la uzina din Craiova. "Diminuarea capacităţii, reducerea costurilor şi asigurarea planurilor noastre viitoare de producţie sunt acţiuni esenţiale pentru Ford Europa, pentru a susţine o afacere viabilă în viitor," a spus preşedintele şi directorul general al Ford Europa, John Fleming. "Am luat deja o serie de măsuri, dar cum piaţa continuă să scadă substanţial, vom lua acum măsuri suplimentare necesare", a completat acesta.

Potrivit Ford Europa, acţiunile anunţate au impact în primul rând asupra fabricilor de producţie Ford din Germania şi Spania, precum şi asupra noii uzine de la Craiova.

Fabricile de motoare din Craiova şi Köln vor produce un nou motor avansat EcoBoost pe benzină, de mică capacitate. Ford a confirmat de asemenea că analizează oportunitatea unei alte surse de producţie în Europa pentru o versiune a următoarei generaţii Ford Focus şi această analiză va fi finalizată în viitorul apropiat.

În data de 10 martie 2008, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat OUG prin care statul român acordă un ajutor de stat pentru uzina americană Ford, în valoare de 143 de milioane euro, în perioada 2008-2012, ce are ca obiectiv dezvoltarea regională, Camera Deputaţilor fiind cameră decizională.

Ford a achiziţionat fabrica de la Craiova în martie 2008 şi prin contractul de privatizare s-a angajat să investească în România 675 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2012 şi să creas­că numărul locurilor de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb