Conducerea Purcari vrea să acorde un dividend cu randament de 6%

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 5 aprilie 2023

Conducerea Purcari vrea să acorde un dividend cu randament de 6%

Consiliul de Administraţie al Purcari Wineries (WINE) va propune, în adunarea acţionarilor din data de 26 mai, alocarea unui dividend de 0,55 lei pe titlu, conform unui raport al producătorului de vinuri publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, compania vrea să distribuie către acţionari suma de aproape 22,1 milioane de lei. Faţă de preţul de închidere al titlurilor WINE de astăzi, de 9,19 lei, dividendul propus echivalează cu un randament brut de 6%.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende este 31 iulie 2023, în vreme ce data plăţii propusă este 18 august.

Pentru anul trecut, societatea a raportat un profit net preliminar de 57,2 milioane de lei, cu 12% peste cel din 2021, în timp ce veniturile s-au majorat cu 22%, până la 302,5 milioane de lei.

La finele anului trecut, Victor Bostan, fondatorul companiei, deţinea prin Amboselt Universal 20% din producătorul de vinuri din Republica Moldova. Evaluarea bursieră a companiei se ridică la aproape 370 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Era de așteptat. Este cam slab dar în linie cu asteptarile din piata. Însă mie nu îmi place ca acolo în CA la Purcari este Monica Cadogan, care a falimentat Vivre. Ar trebui pus pe ordinea de zi la AGA revocarea ei urgenta de acolo, pt ca aduce un mare prejudiciu de imagine.

    Nici macar 50% din profitul de anul trecut. Si asta in conditiile unei scaderi drastice a cotatiei. Daca ramanea 15 lei, sau cat naiba a fost pana-n razboi, dividendul era 3%.

    Senzatia mea este ca pe uriasa majoritate a patronilor romani ii doare fix in pix si de cotatia actiunilor si de micii actionari.

    In conditiile in care si asa investitorii traiesc cu spaima ca rusii vor lua Purcariul si-l vor bea ei pe tot, puteau sa dea mai mult, pentru incurajare.Sau prezenta doamnei aleia de la Vivre incepe sa-si faca efect? 

    Într-adevăr, la inflația cu care ne batem, dividendul e mic. Văd, însă, că avem pretenții de la Purcari să ofere superdividend, în timp ce tăcem mâlc când vine vb despre companiile din energie/bănci, care ar fi trebuit să împartă și cu noi, nu doar cu statul, profitul de anul trecut. În altă ordine de idei, acțiunile Wine îmi par a fi atins de mult pragul de jos, deci ar fi o oportunitate de investiție. Doar războiul le ține la 9 lei...

    1. Ce banc bun! Cum sa fie oportunitate de investitie la 9....cand piata de desfacere principala e in Ro?

      Iar in Ro inflatia duce la scaderea vanzarilor bunurilor de larg consum 

    WINE firma adevarata!Are Produs vizibil in multe piete CEE,creste sanatos si cu rate bune,merje de companie lider segment,extinde baza de productie cu efecte reducere de cost,valoare brand cu mult peste capitalizare.

    dau si dividend care arata ca au respect fata de actionar si pe masura ce creste profitul randamentul creste si el

    iar noi comparam cu niste panarame de stat care se bazeaza 100% pe monopol si mai ales pe cum bate vantul pe commoditiesul lor 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb