CONFERINŢA "DIGITALIZARE ŞI SIGURANŢĂ CIBERNETICĂ" Tudor Cosăceanu, UiPath: "Nivelul digitalizării a crescut foarte mult în sectorul public"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii #Securitate Cibernetică / 17 iunie

Tudor Cosăceanu, UiPath: "Nivelul digitalizării a crescut foarte mult în sectorul public"

"Este esenţial să implementăm cât mai mulţi asistenţi virtuali, care să facă lucrurile ce ne depăşesc ca volum sau complexitate"

Nivelul digitalizării a crescut foarte mult în sectorul public, dar încă mai există ministere care nu utilizează soluţii automatizate, a afirmat Tudor Cosăceanu, Regional Vice President România & Moldova la UiPath.

Domnia sa a spus: "Văd partea de digitalizare în mod constant în mediul administraţiei centrale şi în sectorul public. Am avut foarte multe întâlniri în ultimele şase-şapte luni cu diferiţi actori şi organizaţii, ministere, autorităţi. Mă bucur să văd că a crescut foarte mult nivelul de digitalizare. În continuare sunt ministere unde, la cabinetul ministrului, există acele tăviţe cu documente semnate, pentru semnat, etc. Dar pe alte segmente şi pe alte procese sunt deja digitalizaţi, iar asta presupune faptul că procesele se pot optimiza".

Tudor Cosăceanu a adăugat: "Noi putem să ajutăm şi astfel de organizaţii, nu doar pe cele din sectorul comercial. De exemplu, diferite instituţii din administraţia publică trebuie să proceseze volume mari de date - petiţii, reclamaţii pe care le primesc de la cetăţeni. Dar acestea au un număr restrâns de angajaţi care să proceseze toate acele petiţii. Nu au capacitatea să proceseze, iar dacă se schimbă ceva legislativ, apare o normă nouă, apar nemulţumiri din partea clientului final şi a cetăţenilor. Una este să procesezi 50 - 100 de petiţii şi alta este să procesezi 10.000 sau 50.000 de petiţii cu aceeaşi resursă umană. Dar se pot pune la punct soluţii automatizate care să citească reclamaţiile şi să înţeleagă despre ce este vorba. Să facă legături, să înţeleagă contextul, să verifice acele documente în sistemele instituţiilor statului şi să revină cu un răspuns către cetăţean nu în 30 de zile sau mai târziu, ci foarte, foarte rapid".

Conform reprezentantului UiPath, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) are implementată o astfel de soluţie automatizată.

"Fermierii care doresc să acceseze fonduri europene trebuie să transmită către autoritate un set de documente pentru aprobarea dosarului. Cu cât se procesează mai repede acele cereri, cu atât mai rapid banii ajung la fermieri iar ei pot să îi investească şi să genereze valoare în economie", a spus Tudor Cosăceanu.

Potrivit reprezantantului UiPath, înainte, procesul era greoi deoarece autorităţile dispun de resursă umană limitată care să proceseze cererile fermierilor. "Au utilizat soluţiile UiPath prin care se deschid şi se citesc documentele, sunt clasificate, se extrag datele din ele, se fac interogări la ANAF să se vadă dacă respectivii şi-au plătit taxele, etc. Toate aceste lucruri se fac automat, iar fermierii primesc răspunsurile mai rapid. Este un exemplu care funcţionează şi îmi doresc ca din ce în ce mai multe instituţii publice să implementeze astfel de soluţii", a spus Tudor Cosăceanu.

Conform reprezantantului UiPath, există şi soluţii care trimit alerte când apar breşe de securitate. "Prin automatizarea proceselor, când o breşă de securitate a fost identificată şi notificată, există o soluţie dedicată care acţionează asupra ei. Nu doar opreşte accesul, ci generează acţiuni, creează echipe, porneşte alte sisteme care să funcţioneze şi, în acest fel, minimizează impactul. Se face şi remedierea problemei, chiar şi când factorul uman nu este disponibil. Cred că este esenţial să implementăm cât mai mulţi asistenţi digitali, virtuali, care să facă lucrurile care ne depăşesc ca volum sau complexitate, a afirmat Tudor Cosăceanu.

Conform reprezentantului UiPath, astfel de soluţii automatizate pot fi implementate pentru gestionarea şi optimizarea diferitelor procese ale companiilor în departamentele financiar, de resurse umane, IT, etc.

"Totul pleacă de la dorinţa clientului de a pune lucrurile în practică. AFIR şi-a dorit să implementeze astfel de soluţii şi cred că reprezintă un exemplu pentru alte instituţii publice", a spus Tudor Cosăceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7170
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3244
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9713
Gram de aur (XAU)Gram de aur397.9899

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb