CONFERINTA "ENERGIA IN PRIZA" / OVIDIU AGLICERU, HIDROELECTRICA: "După ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă, nu am simţit niciun fel de influenţe politice"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 septembrie 2016

"După ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă, nu am simţit niciun fel de influenţe politice"

Agliceru: "Hidroelectrica nu poate fi listată până când nu vom şti situaţia celor 17 investiţii în derulare; preconizez listarea la jumătatea anului viitor"

Hidroelectrica nu poate fi listată până când nu se va cunoaşte exact care este situaţia celor 17 investiţii pe care compania le are în derulare şi când vor putea să fie acestea finalizate, a declarat Ovidiu Agliceru, preşedintele directoratului Hidroelectrica. Domnia sa a precizat că o parte din aceste 17 obiective de investiţii sunt destul de vechi, unele fiind începute în perioada 1970.

Domnul Agliceru a menţionat că aceste investiţii aveau ca obiective principale, printre altele, apărarea împotriva inundaţiilor, acumulări pentru producerea apei potabile şi pentru irigaţii şi, într-o proporţie mai mică, producţia de energie: "O listare fără clarificarea absolută a viitorului acestor investiţii nu poate avea loc. Ne-am focusat pe soluţionarea acestei probleme. Listarea, dacă s-ar face acum, ar fi inutilă, iar Hidroelectrica nu va avea preţ". Ovidiu Agliceru a menţionat că până în 15 septembrie Consiliul de Supraveghere va primi, de la directori, notele de fundamentare referitoare la 15 din cele 17 obiective, două dintre ele fiind deja soluţionate în Consiliul de Supraveghere şi trimise Adunării Generale a Acţionarilor spre aprobnare. "Este importantă clarificarea situaţiei acestor investiţii mai ales în situaţia în care o parte din acestea înglobează bani publici", a menţionat domnul Agliceru.

Directorul Hidroelectrica evidenţiază că programul de promovare a listării societăţii de stat se află în derulare, nici în timpul procedurii de insolvenţă acesta nefiind stopat.

Domnia sa a ţinut să menţioneze că, după ieşirea din insolvenţă a companiei, nu s-a mai simţit influenţa politicului asupra activităţii societăţii.

Ovidiu Agliceru a declarat: "După 21 iunie, când s-a încheiat procedura insolvenţei la Hidroelectrica, Ministerul Energiei s-a preocupat de numirea unui Consiliu de Supraveghere profesionist şi asumat care nu refuză să răspundă la nicio întrebare. Şi directoratul răspunde, dar are şi independenţa absolută de a lua deciziile. În cele două două luni de funcţionare a directoratului, niciun salariat al ministerului nu a dat dispoziţii, nu a intervenit, nu a recomandat, toţi s-au mulţumit să lucreze în cadru legal. Ne gândeam că vor apărea acele presiuni ca după prima ieşire din insolvenţă, dar nu a fost aşa, ministerul Energiei a fost un scut. După insolvenţă am avut câteva sute de controale, în urma cărora am primit foarte puţine sancţiuni şi de mică amploare, ceea ce înseamnă că activitatea din sucursale a fost radical îmbunătăţită. În premieră, în sistemul energetic, sucursalele Hidroelectrica nu mai au director, ci doar directori tehnici, care au ca unică sarcină să vegheze la producţia de electricitate, în condiţii de calitate, lucrând pe criterii de profesionalism. Imediat după ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, am fost preocupaţi de creşterea gradului de eficienţă".

Conform reprezentatului companiei, societatea îşi continuă programul de eficientizare.

Directorul Hidroelectrica a mai spus, printre altele, că, în perioada următoare, sunt programate lucrări de retehnologizare a unor centrale în valoare de 300 de milioane de euro, două dintre obiective fiind centralele Vidraru şi Stejari.

Domnia sa a vorbit şi despre Hidroserv, care asigură mentenanţa pentru Hidroelectrica şi despre care se zvoneşte că ar putea intra în insolvenţă. Conform domnului Agliceru, Hidroserv are asigurată, pentru următorii patru ani, suma de 500 de milioane de lei - valoarea contractului încheiat cu Hidroelectrrica -, singura condiţie fiind să presteze lucrările de mentenenanţă la care s-a angajat.

După disponibilizările colective de la Hidroserv, în societate activează, acum, 1664 de salariaţi, cu 1000 de angajaţi mai puţin.

"De la un contract colectiv cu zeci de pomeni şi sporuri, avem acum un contract colectiv flexibil, salariile compensatorii pe care le încasează salariaţii când pleacă din companie limitându-se la şase, în loc de 48 câte erau prevăzute în 2013", a ţinut să precizeze domnul Agliceru. Domnia sa a anunţat că, la începutul lunii iunie, a dat o decizie de control complet la Hidroserv, care nu este încă finalizat, adăugând că, după ce a comandat respectivul control, a avut surprize zilnice referitoare la societatea de mentenanţă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vai voua salariati din Hidroelctrica si Hidroserv. Caciula este prea mare pentru domn ul director. I se potrivea cand o tinea in mana, pozitia ghiocelulu lui Borza

    ... va fi o tzeapa precum SNN si SNG ... dupa listare o sa se poata cumpara actiuni la jumatate de pret !

    "Hidroelectrica nu poate fi listată până când nu se va cunoaşte exact care este situaţia celor 17 investiţii pe care compania le are în derulare şi când vor putea să fie acestea finalizate" Pai ei ce stiu sau ce pazesc acolo...trebuie sa ceara de la Borza datele?...."Listarea, dacă s-ar face acum, ar fi inutilă, iar Hidroelectrica nu va avea preţ" imi traduceti ce vrea sa zica cu asta. Greu cu pionierii lu Nea Nicu la carma "intreprinderii" . Nu are pret vai de mama noastra

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb