CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Marius Ştefan, CEO Autonom: "Diferenţele dintre mediul urban şi cel rural sunt uriaşe"

Sabin S. Brandiburu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iulie 2023

Marius Ştefan, CEO Autonom: "Diferenţele dintre mediul urban şi cel rural sunt uriaşe"

Diferenţele economice precum salarizarea şi comportamentul de consum dintre mediul urban şi cel rural sunt uriaşe, ceea ce obligă pe oricine analizează piaţa din România să îşi întocmească un plan segmentat, afirmă Marius Ştefan, CEO Autonom.

"Dacă privim cu atenţie la statistici, vedem că există de fapt două Românii. Există România rurală şi există România urbană. Diferenţele sunt uriaşe, fie că vorbim de comportamentul de consum sau de venit, iar asta încurajează pe oricine când analizează o piaţă şă îşi facă o segmentare, deoarece diferenţele de salariu din mediul urban faţă de cel din mediul rural sunt cu totul altă poveste". De asemenea, Marius Ştefan a afirmat că un important pas în dezvoltarea investiţiilor în România este aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), deoarece acest lucru ar da un plus de încredere în rândul băncilor străine în finanţarea investiţiilor pe teritoriul României.

"OCDE are o importanţă deosebită pentru fluxul de investiţii. Spre exemplu, investitorii au mari dificultăţi atunci când trebuie să explice băncilor din Londra de ce să includă şi România pe lista proiectelor de investiţii. Din perspectiva mea, trăind în România, oportunităţile există. Poţi să obţii randamente bune, există expertiză în domeniul energiei, există infrastructură şi know-how. Cu toate acestea, ce se vede din Londra este doar un singur lucru, anume că România nu este ţară OECD şi atunci băncile din Londra spun că nu se pot baza pe protecţia capitalului", a declarat Marius Ştefan.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb