ZIARUL BURSA

03 iulie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Desen de MAKE

Clientul bancar, iubit de toată lumea!

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 3 iulie 2023

Suciu, BNR: "Dacă va exista o decizie a Parlamentului în acest sens, BNR va fi pregătită să preia atribuţiile de protecţie a consumatorului" Horia Constantinescu, ANPC: "Cine-i păzeşte pe cei care păzesc?" Stanciu, APC: "Firesc ar fi ca serviciile de protecţie a consumatorului financiar-bancar să treacă la BNR" Fenoghen, CSALB: "Orice autoritate care exercită rolul de protecţie a drepturilor consumatorilor trebuie să demonstreze o excelentă cunoaştere a sectorului de business vizat" 

Mentalitatea reprezentanţilor Băncii Naţionale a României (BNR) cu privire la cine trebuie să-i protejeze pe consumatorii de servicii financiare pare să se fi schimbat în ultimii şase ani.

Investitorii se tem mai puţin de inflaţie decât de recesiune

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Investitorii se tem mai puţin de inflaţie decât de recesiune

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 iulie 2023

Temerile legate de inflaţie s-au diminuat în rândul investitorilor, care acum sunt mai îngrijoraţi de impactul ratelor ridicate de dobândă asupra economiilor, ce pot intra în recesiune în contextul global din ultima perioadă, conform opiniilor exprimate la mijlocul săptămânii trecute în cadrul Conferinţei "Piaţa financiar-bancară", organizată de ziarul BURSA.

Past & Present

Cristian PîrvulescuEditorial / 3 iulie 2023

Cristian Pîrvulescu

Recursul la tradiţii joacă un rol important în imaginarul politic românesc. Inventarierea şi inventarea tradiţiilor, încă din secolul al XIX-lea, a fost un element al construcţiei identităţii româneşti. Aceste tradiţii nu sunt doar forme subiective ale perspectivei asupra trecutului şi prezentului, ci se dezvoltă şi adaptează continuu, având potenţial de a continua în viitor.

Radu Puiu, XTB România: "Investitorii se tem mai mult de efectele economice ale evenimentelor globale decât de inflaţie"

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Radu Puiu, XTB România: "Investitorii se tem mai mult de efectele economice ale evenimentelor globale decât de inflaţie"

Sabin S. BrandiburuPiaţa de Capital / 3 iulie 2023

Părerile cu privire la recesiune sunt împărţite, atât în Europa, cât şi în Statele Unite ale Americii, iar, cu toate că în SUA a fost atinsă o recesiune tehnică în urma a două trimestre de ritm de creştere economică negativ, mai multe domenii de activitate din economie sunt în plină creştere, a declarat Radu Puiu, analist financiar al XTB România, în cadrul conferinţei "Piaţa financiar-bancară".

Sursa foto:facebook / Council of the European Union

Planul Comisiei Europene pentru industria de apărare, blocat de Consiliul UE

GEORGE MARINESCUInternaţional / 3 iulie 2023

Cei mai mulţi dintre reprezentanţii statelor membre UE susţin că excepţiile dorite de Comisia Europeană pentru companiile din industria de apărare de la regulamentul privind achiziţiile, regulamentul vamal şi de la normele privind TVA nu vor duce la accelerarea producţiei de muniţie şi armament 

Planul propus de Comisia Europeană pentru stimularea producţiei de muniţie demonstrează că oficialii de la Bruxelles doresc să excepteze industria europeană de apărare de la reglementările comune privind achiziţiile, exportul produselor şi chiar concurenţa, au afirmat surse din cadrul instituţiei respective, citate de Euractiv.fr.

Bogdan Maioreanu, eToro: "Educaţia investiţională este extrem de importantă"

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Bogdan Maioreanu, eToro: "Educaţia investiţională este extrem de importantă"

A.V.Piaţa de Capital / 3 iulie 2023

"55% dintre investitorii din ţara noastră doresc să îşi suplimenteze veniturile" Investitorii consideră că ar trebui crescută alocarea în tehnologie 

Educaţia investiţională este extrem de importantă, iar lumea trebuie să ştie că investiţia îţi permite ca, pe lângă ceea ce realizezi dintr-un salariu, să obţii diverse avantaje pe parcursul vieţii, spune Bogdan Maioreanu, analist de piaţă la eToro.

Adrian Ţuţuianu, Secretar General Adjunct al Guvernului: "Implementarea efectivă a noii legi a guvernanţei corporative va demara în această toamnă"

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Adrian Ţuţuianu, Secretar General Adjunct al Guvernului: "Implementarea efectivă a noii legi a guvernanţei corporative va demara în această toamnă"

George MarinescuPiaţa de Capital / 3 iulie 2023

Companiile de stat vor fi conduse şi în următoarele şase luni de administratori interimari, deoarece, potrivit afirmaţiilor lui Adrian Ţuţuianu, Secretar General Adjunct al Guvernului, procedurile de selecţie şi nominalizare a conducerii întreprinderilor publice care ţin de administraţia centrală sau locală vor fi demarate abia în toamnă, după ce va fi pus la punct tot cadrul normativ necesar implementării noii legi privind guvernanţa corporativă care a fost aprobată recent de Parlament.

Susa foto: www.hdfc.compress-releasemedia-kit

Fuziunea HDFC Bank-HDFC din India creează un gigant mai mare decât Morgan Stanley, după capitalizare

A.V.Internaţional / 3 iulie 2023

Noua entitate va fi, totodată, mai mare decât HSBC şi Citigroup Tranzacţia este cea mai mare din istoria corporativă a Indiei 

Fuziunea propusă între HDFC Bank Ltd. şi Housing Development Finance Corp. (HDFC) din India va da naştere unui creditor care se află pe locul al patrulea mondial după capitalizarea de piaţă, în urma JPMorgan Chase & Co., Industrial & Commercial Bank of China Ltd. şi Bank of America Corp., potrivit datelor Bloomberg. Noua entitate este evaluată la aproximativ 172 de miliarde de dolari, astfel că se va clasa pentru prima dată printre cele mai valoroase bănci din lume, după finalizarea fuziunii, menţionează Bloomberg.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER3 iulie 2023

MACRO NEWSLETTER3 iulie 2023

Macroeconomie / 3 iulie 2023

Preţurile producătorilor industriali din Ungaria şi-au temperat creşterea anuală şi în luna mai 2023, până la 11,2%, de la 15,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,6%, după o scădere de 2% în luna anterioară.

Canicula face victime

Canicula face victime

O.D.Miscellanea / 3 iulie 2023

Valurile de căldură extremă îşi fac deja simţită prezenţa în mai multe zone ale globului. După Asia, America se confruntă acum cu canicula.

Scăderi pentru indicii Pieţei Principale

BVB Scăderi pentru indicii Pieţei Principale

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 3 iulie 2023

Rulaj de 70 milioane lei, peste cel din şedinţa anterioară 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în contrast cu aprecierile din pieţele europene. Indicele BET, al celor mai...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo