Consiliul Concurenţei analizează contractul încheiat între Agricover, Jabbar Kanani şi Bunge România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 13 martie 2008

Consiliul Concurenţei (CC) analizează existenţa unor posibile efecte anticoncurenţiale în contractul încheiat între Agricover, Jabbar Kanani şi Bunge România, a informat ieri autoritatea printr-un comunicat de presă.

Potrivit CC, Agricover Buzău, Dl. Jabbar Kanani şi Bunge România au încheiat un contract de colaborare comercială, care stabileşte termenii şi condiţiile relaţiilor comerciale dintre părţi, în domeniul procurării şi comercializării grânelor (grâu, orz, porumb) şi seminţelor oleaginoase. De asemenea, contractul stabileşte şi condiţiile în care SC Agricover SA Buzău va furniza servicii de depozitare şi transport a grânelor şi seminţelor de floarea soarelui, şrotului de floarea soarelui şi soia pentru SC Bunge România SRL. SC Agricover SA Buzău nu activează în prezent pe piaţa serviciilor de transport, dar intenţionează să pătrundă pe această piaţă, se precizează în comunicat.

Potrivit datelor CC, contractul stabileşte dreptul de preempţiune al societăţii Bunge România pentru cumpărarea seminţelor de floarea soarelui şi a grânelor.

"În situaţia în care părţile nu cad de acord asupra condiţiilor de vânzare-cumpărare a seminţelor de floarea soarelui şi a grânelor, SC Agricover SA Buzău are dreptul să le ofere terţilor, în condiţii care nu trebuie să fie mai favorabile decât cele oferite societăţii Bunge România SRL. Acordul are un termen de valabilitate de doi ani, care poate fi extins automat cu o perioadă de doi ani, cu excepţia cazului în care Consiliul Concurenţei emite o decizie prin care împiedică prelungirea", se mai menţionează în comunicat.

Agricover Buzău face parte din grupul Agricover, grup care desfăşoară o serie de activităţi în domeniul producerii şi comercializării seminţelor oleaginoase, comercializării uleiurilor comestibile, pesticidelor, îngrăşămintelor chimice şi în domeniul comercializării şi depozitării cerealelor.

Bunge România face parte din grupul Bunge, grup internaţional de societăţi angajate în diverse activităţi în domeniul agroalimentar, ce includ comercializarea de îngrăşăminte şi cereale şi producţia de şrot, uleiuri comestibile şi alte produse alimentare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb