Consiliul Concurenţei analizează preluarea Somaco Prefabricate de către Holcim România

I.M.
Companii / 26 august 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Holcim România preia Somaco Grup Prefabricate, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Somaco Grup Prefabricate este producător de materiale de construcţie, specializat în prefabricate din beton şi BCA (beton celular autoclavizat). Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA în Adjud.

Holcim România, membră a Grupului LafargeHolcim, este producător de materiale de construcţii specializat în producerea cimentului şi betoanelor. În prezent, Grupul LafargeHolcim deţine în România două fabrici de ciment, în Câmpulung (jud. Argeş) şi în Aleşd (jud. Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (jud. Cluj), Roman (jud. Iaşi) şi Bucureşti, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei, conform aceleiaşi surse.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pai sa i intrebe si pe ceilalti producatori de prefabricate din beton si bcs, ce parere au? Cumvse simt ei in competitia cu furnizorul lor actual de ciment. O fi bine, o fi rau? Nu se vor opri aici. Vor continua si cu alte fabrici. La ciment lucrurile sunt clare. Nu mai exista competitie de vreo 15 ani. Acum a venit tompul si pentru alte industrii: prefabricate, bca, mortare, statii de betoane, tot ce are legatura cu cimentul. Consiluil concurentei? Niste neispraviti, fosti comunisti. Nici macar securisti nu sunt. Ei se ocupa de orice, mai putin de concurenta. Habar n au ce fac. Papagalul ala de i conduce, va ajunge ca Isarescu. Nu l mai schimba nimeni de acolo. Le semneaza Dom Chiritoiu la toti tot ce vor, numai sa l tina presedinte la CC. Halal tara de prosti!!

    1. Cu exceptia tra zactiei prin care wienerberger a incercat achuzitia ceramica iasi, cons conc a aprobat toate aberatiile si n a considerat concentrare economica la nimic. Acesti imbecili, care au amendat la un mom dar cartelul cimentului si chiar anul aata au deschis o investigatie impotriva aceluiasi cartel ptr ultimii 10 ani, acum vor aproba si aceasta aberatie. Iar investigatia, deja au uitat o. Cand te lasa cartel 10-15 ani, mai conteaza ca te amendeaza cu 10% din cifra de afaceri pe un an? Nu cred.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb