Consiliul de Administraţie al Electrica a hotărât revocarea Corinei Popescu din funcţia de director general

G.U.
Piaţa de Capital / 6 mai 2022

Consiliul de Administraţie al Electrica a hotărât revocarea Corinei Popescu din funcţia de director general

Consiliul de Administraţie al Electrica S.A. a hotărât a hotărât, ieri, revocarea Corinei Popescu din funcţia de Director General, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Consiliul de Administraţie îi mulţumeşte doamnei Corina Popescu pentru activitatea sa, pentru schimbările semnificative produse la nivelul Grupului Electrica şi îi doreşte succes în proiectele sale viitoare" a declarat Cristian Bosoancă, Preşedintele Consiliului de Administraţie Electrica S.A.

Corina Popescu a declarat: "Cuvintele cheie care m-au ghidat în cei 3 ani de mandat au fost stabilizarea, consolidarea şi diversificarea operaţiunilor Grupului Electrica pe segmentul de producţie si cel al serviciilor energetice. A fost un context dificil de piaţă, marcat de creşterea accelerată a costurilor de achiziţie a energiei electrice, pandemia COVID-19, incertitudinile generate de schimbările cadrului legislativ cu impact asupra situaţiilor financiare ale companiilor din sector. În acest context dur şi într-o perioadă marcată de volatilitate şi complexitate, am adoptat o serie de măsuri care să pregătească Grupul Electrica să acţioneze mai agil şi să îşi consolideze rezilienţa la alte provocări ce pot să apară în viitor. Proiectele de consolidare şi dezvoltare durabilă, implementate la nivelul tuturor liniilor de business, au fost susţinute de accelerarea digitalizării şi dezvoltarea capacităţilor de producţie din surse regenerabile de energie.

Mi-am început cariera profesională în Electrica, am revenit cu drag în Electrica unde m-am identificat cu fiecare proiect pe care l-am dezvoltat aici împreună cu întreaga echipă căreia doresc să îi mulţumesc, şi de această dată, pentru suportul acordat în toţi aceşti ani".

Potrivit sursei citate, Consiliul de Administraţie va demara cu celeritate un proces de recrutare transparent, prin intermediul Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, pentru a selecta un succesor. Pentru a asigura continuitatea, Consiliul l-a desemnat pe domnul Chirita Alexandru-Aurelian în calitate de Director General interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioada de 3 luni, sau până la numirea unui nou Director General.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cata manareala, interese, mizerie la varful firmelor mari...se mananca intre ei, se da la picioare, cauta sa te prinda n offside...nici animalele nu fac asa.

    Vai de sufletele lor goale si pline de intuneric, guvernate de bani si interese meschine. Vandute pe 33 arginti... 

    1. 33 de arginti??? Mult mai mult, cel putin 500 000 euro (cam 10 000 salar/luna timp de un an + 400 000 la destituire. Vreau sa ma vand si eu un an :))

      Oare ce făcea asta atât de important de era plătită cu 10.000 de euro?

      prin salarii nesimtite, angajari trucate pentru odraslele si amantele favorizatilor natiunii, adica acel ceva pe care numai in firmele in care statul romanesc este actionar ai posibilitatea sa il faci.

    Bani furati de la actionari!

    Cea mai mizerabila companie, condusa de niste incompetenti si ingropata de cel mai mare actionar, statul. 

    Având în vedere că mandatul expiră peste 3 luni ,seamănă a FĂCĂTURĂ !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb