CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL TVR:  Renunţăm la colaboratorii "de milioane" şi blocăm angajările

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 28 mai 2012

Renunţăm la colaboratorii "de milioane" şi blocăm angajările

Lucia Hossu Longin: "Vom funcţiona la cota de avarie"

Televiziunea Română a oprit remuneraţia către jurnaliştii de la diverse publicaţii care colaborează la TVR pe bani foarte mulţi, după cum ne-a declarat, vineri, Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie al instituţiei, după Adunarea Extraordinară a CA: "Am dis­cutat problema multor ziarişti care sunt de la alte publicaţii şi vin la noi pe bani mulţi, nu res­pectă principiile TVR şi au contracte de colaborare pe sume colosale. De astăzi (n.r. vineri), am oprit remuneraţia tuturor acestor colaboratori care vin din presă la departamentele de informaţii şi ştiri. Vorbesc de persoane ca Ioana Lupea, Cătălin Prisăcariu, Ştefan Popescu, Cristian Pătrăşcoiu, Cristian Turturică şi alţii. În acest fel, vom reduce foarte mult din cheltuielile cu colaboratorii. Săptămâna viitoare vom şti situaţia exactă a acestora".

În acelaşi timp, TVR a blocat toate angajările, potrivit doamnei Longin, care ne-a spus că televiziunea va func­ţiona "la cota de avarie", urmând ca, în lunile iunie, iulie şi august să nu mai difuzeze premiere. Excepţie va face doar departamentul de emisiuni informative şi sport. Şi pentru acest lucru, însă, va trebui ca Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF) să deblocheze conturile TVR, pe care a pus poprire, în totalitate, săptămâna trecută, pentru a-şi recupera, de la Televiziunea Publică, creanţele de 308 milioane lei.

În acest sens, la finalul săptămânii trecute, urma să aibă loc o întâlnire între preşedintele TVR şi reprezentanţii ANAF, după cum ne-a spus Lucia Hossu Longin, care ne-a precizat că, dacă Fiscul nu va fi de acord cu renegocierea datoriilor şi reeşalonarea acestora în tranşe reduse, conducerea instituţiei va apela la primul-ministru: "Am discutat în CA toate pârghiile pentru rezolvarea situaţiei critice în care se află TVR. Trebuie să strângem cureaua. Dacă nu ne vom înţelege cu ANAF, ne vom adresa primului-ministru. Nu poate să ne închidă, suntem televiziune publică".

Printre altele, membrii CA au analizat, vineri, şi situaţia publicităţii, urmând ca serviciile de publicitate să fie licitate din nou, cât mai curând. Pentru procedura de preluare a serviciilor de publicitate ale TVR s-au înscris cinci companii de profil, ne-a menţionat domnia sa, subliniind că, după relaţia dezastruoasă cu "Splendid Media", nici departamentul de marketing, care a preluat serviciile de publicitate după întreruperea contractului cu firma menţionată mai sus, nu a avut rezultate satisfă­cătoare.

"Am abordat şi regimul consilierilor. Nu se ştie câţi consilieri sunt în toată instituţia şi de unde vin. Este nevoie de o privire exigentă a schemei de încadrare. Cred că directorii de departamente au câte doi-trei consilieri şi nu mi se pare corect. Să aibă preşedintele consilieri, dar nu directorii de departamente!", ne-a mai spus doamna Longin.

Potrivit domniei sale, membrilor CA nu li s-a prezentat raportul Curţii de Conturi, întocmit pe marginea situaţiei de la TVR şi depus la cabinetul preşedintelui şi la Parlament.

Săptămâna viitoare, conducerea TVR va stabili dacă postul TVR Info va fi desfiinţat. "Vom discuta, data viitoare, după ce vom avea informaţii concrete, dacă vom desfiinţa canalul TVR Info, care este bugetat cu foarte mulţi bani. Aşteptăm şi situaţia cu emisiunile care au bugete foarte mari, să vedem ce este de făcut. Am perfectat şi situaţia lui Dan Radu, care a fost concediat de CA în 3 mai din postul de director de Producţie Editorială şi Programe şi care a continuat, şi pe parcursul celor 20 de zile de preaviz, să achiziţioneze produse şi să ia hotărâri legate de buget, deşi nu avea voie să facă acest lucru. Am desfiinţat postul pe care îl ocupa şi am redistribuit departamentele din direcţia sa în direcţia de Strategie Programe, condusă de Horia Romanescu", ne-a declarat reperezentantul CA.

Lucia Hossu Longin a subliniat că, după ce, vineri, au fost stabilite condiţiile în care se va desfăşura concursul pentru directorul Departamentului de Emisiuni Informative (DEI), va fi pentru prima dată când acest concurs va avea un juriu care nu va fi alcătuit doar din membri ai executivului. Ca urmare, juriul care va asista concursul pentru ocuparea postului de director al DEI va fi alcătuit din doi membri din CA, doi publicişti şi preşedintele TVR, Alexandru Lăzescu.

Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Televiziunii Române, reuniunea Consiliului de Administraţie de la sfârşitul săptămânii trecute a fost una paşnică, în cadrul căreia şeful TVR a fost de acord cu majoritatea propunerilor membrilor CA.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca, poate il dati totusi afara pe Lazescu. Nu puteti sa ii retrageti sprijinul in CA? Este mai rau decat Culcer. Cum e posibil ca acel Dan Radu sa emita decizii in perioada de preaviza?

    Sa nu-l dati afara si pe Moise Guran!

    Poate n-ar fi rau daca membrii CA ar analiza si situatia reporterilor si redactorilor care n-au mai avut nici un minut de emisie de luni de zile, a soferilor care nu mai au obiect de activitate prin trecerea masinilor in parcul rece, iar exemplele pot continua.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb