Consiliul de supraveghere al OMV a ordonat verificarea cheltuielilor de călătorie ale directorului general

M.A.
Companii / 15 mai 2020

Consiliul de supraveghere al OMV a ordonat verificarea cheltuielilor de călătorie ale directorului general

Consiliul de supraveghere al grupului austriac OMV a ordonat o verificare a cheltuielilor de călătorie ale directorului general Rainer Seele şi activităţile de sponsorizare ale producătorului de petrol şi gaze, a anunţat joi preşedintele consiliului, Wolfgang Berndt, transmite Reuters.

Decizia survine unui articol publicat de site-ul dossier.at, care afirmă că deplasările cu avioane private ale lui Seele au costat compania 400.000 de euro începând din 2016.

Potrivit articolului, acordul de sponsorizare dintre grupul OMV, deţinut parţial de stat, cu clubul rus de fotbal Zenit din St. Petersburg, care ar fi echipa preferată a preşedintelui rus Vladimir Putin, costă 25 de milioane de euro.

Berndt a spus că toate cheltuielile de călătorie ale lui şi ale lui Seele, începând din 2017 şi până la sfârşitul anului trecut, vor fi verificate. "Şi de asemenea şi toate cheltuielile de sponsorizare", a adăugat acesta.

El a apărat cheltuielile de călătorie ale directorului general, afirmând că a trebuit să preia un contract cu o companie charter de la predecesorul său, pe care nu l-a putut anula când a devenit CEO al OMV, în 2015. Contractul s-a încheiat anul trecut.

Raportul referitor la cheltuielile lui Seele va fi gata până la sfârşitul lunii iunie, a spus Berndt.

OMV a arătat că nu poate comenta termenii acordului de sponsorizare cu Zenit din cauza termenilor contractuali.

Compania sprijină multe asociaţii sportive şi evenimente culturale. Este un sponsor important al Vienna Opera Ball, cel mai spectaculos eveniment din Austria, şi contribuie la finanţarea săritorilor cu schiurile din Austria, precum şi a clubului de fotbal SK Rapid din Viena.

OMV, care produce o mare parte din gaze în Rusia şi are relaţii strânse de afaceri cu Gazprom, a lansat în martie un program pentru economisirea a 4 miliarde de euro în 2020.

În urmă cu câteva zile, OMV a convenit să îşi mărească participaţie la producătorul de materiale plastice Borealis, pentru 4,7 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie din istoria companiei, transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acum învățăm și noi de la neamțul care conduce firma austriaca OMV cum se fac practic afaceri cu rușii. Bagi o sponsorizare de zeci de milioane pe o jucărie a lui Putin ca sa îți deschidă ușa la contracte cu producătorii ruși de petrol. Seele asta ilustrează perfect pragmatismul german care schimba regulile in UE ca sa nu piardă accesul la robinetul de gaze al rușilor la pachet cu niste flegme trase în fața americanilor.

    1. Explica asta lui Iohannis si PNL-ului, chiar si hashtagilor !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb