În cadrul Adunării Generale anuale care a avut loc în data de 12 mai 2005, Consiliul Investitorilor Străini (FIC) şi-a ales un nou Consiliu Director. Noul Consiliu Director, care va funcţiona în următoarele douăsprezece luni, este format din 15 membri: Patrick Gelin - BRD Groupe Societe Generale; Witold Zielinski - Citibank; Călin Drăgan - Coca Cola; Hildegard Gacek - EBRD; Peter de Ruiter- Ernst&Young; Alexandros Iganatiadis - Global Finance; Gilbert Wood - Hall Dickler; Victor Kevehazi - KPMG; John Saunders - Kvaerner IMGB; Veronica Savanciuc - Lowe & Partners; Kurt Strohmayer - Marriott; Paul Nuber - Nestle; Gianluca Testa - Solectron; Paulo Bassetti - Tenaris Silcotub; Shachar Shaine - Tuborg. În cadrul primei şedinţe, care va avea loc în data de 26 mai 2005, noul Consiliu Director va alege Preşedintele, cei doi Vicepreşedinţi şi un Trezorier.
Consiliul Director a considerat că evenimentul major al acestui an, care a stabilit agenda FIC pentru anul 2005, a fost publicarea în luna februarie a celei de-a patra ediţii a "Cărţii Albe". Prin titlul ales: "Soluţii imediate de creştere a investiţiilor străine directe în România" s-a subliniat legătura explicită dintre Cartea Albă şi atragerea de investiţii străine în România. Carte Albă este rezultatul unor importante contribuţii constînd în timp, resurse şi efort din partea membrilor FIC, a directorilor, Consiliului Director, grupurilor de lucru şi a personalului permanent. Peste 100 de angajaţi ai companiilor membre FIC au participat în mod activ la acest proiect. În opinia FIC, multe din propunerile care se regăsesc în Cartea Albă, referitoare la îmbunătăţirea mediului de afaceri sînt cruciale pentru ca România să poată încheia cu succes procesul de integrare în UE la 1 ianuarie 2007.
Consiliul Investitorilor Străini este o asociaţie a celor mai importanţi investitori străini din România. Misiunea Consiliului Investitorilor Străini este de a dialoga cu factorii de decizie relevanţi pentru îmbunătăţirea climatului de investiţii în România. Consiliului Investitorilor Străini are 104 de membri, a căror investiţie cumulată în România depăşeşte suma de 10,6 miliarde de euro, reprezentînd aproximativ două treimi din volumul total al investiţiilor străine din ţară.