Consiliul Judeţean Bihor vrea să spargă piaţa imobiliară din Oradea

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 14 martie 2005

Peste 3.000 de orădeni au luat cu asalt registratura Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, în urma anunţului potrivit căruia adminis-traţia locală urmează să construiască în Oradea un cartier de locuinţe cu 2.000 de apartamente. Iniţiativa CJ de a construi pentru populaţie vine să acopere necesarul de locuinţe din Oradea, dar şi să spargă piaţa imobiliară, prin preţurile mult mai scăzute ale apartamentelor ce urmează a fi construite.

Cele 2.000 de apartamente, în blocuri cu 9-10 etaje, vor avea, în funcţie de solicitări, una, două şi trei camere. Preţul unui apartament finisat, de 60 de mp, va fi între 18.000 -22.000 de euro, cu mult sub nivelul preţurilor practicate pe piaţa imobiliară, mai exact sub preţul unei garsoniere confort I pe piaţa liberă. Orădenii vor putea opta şi pentru unul nefinisat, la care preţul scade cu 5.000 de euro, proprietarul urmînd să-şi aleagă gresia, faianţa sau amenajările interioare, informează Rompres.

Apartamentele vor fi achiziţionate în leasing, pe o perioadă de aproximativ 20 de ani, cu o rată lunară între 50 şi 100 de euro.

Amplasamentul viitorului cartier este stabilit pe terenul unei foste unităţi militare. Administraţia judeţeană speră să înceapă lucrările chiar din acest an, termenul de finalizare fiind stabilit pentru anul 2008. Primăria Oradea s-a angajat să aducă toate utilităţile - apă, energie electrică, canalizare etc - pe terenul res-pectiv.

În prezent, CJ Bihor poartă discuţii cu firme de leasing imobiliar privind finanţarea afacerii şi plata unei dobînzi cît mai mici, pro-iectul ridicîndu-se la aproape 50 de milioane de euro. Spre deosebire de firmele specializate de construcţii, CJ Bihor nu va avea nici un beneficiu în urma acestui proiect, singurul profit fiind al celor care îşi vor achiziţiona astfel o casă. Planul de construire a 2.000 de apartamente în zona Calea Aradului, este cel mai important proiect lansat de un for local în perioada postdecembristă. Interesul mare al orădenilor se explică nu doar prin preţurile scăzute, ci şi prin lipsa oricăror condiţionări, precum plata unui avans, vîrsta, stare civilă etc. Singura condiţie formulată de Consiliul Judeţean Bihor este ca viitorul cumpărător să poată achita ratele lunare pînă la plata integrală a apartamentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb