CONSILIUL NAŢIONAL AL PNL PROPUNE: "Klaus Iohannis, preşedinte, iar Ludovic Orban, premier"

V.D.
Politică / 11 martie 2018

"Klaus Iohannis, preşedinte, iar Ludovic Orban, premier"

Actualizare 17:00 Orban: "Sunt categoric împotriva OUG-urilor, trebuie legiferat exhaustiv, renunţând la actele normative cu caracter secundar".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că este categoric împotriva ordonanţelor de urgenţă şi că în România trebuie ca legiferarea să urmeze modelul altor state şi să fie făcută exhaustiv, cu renunţarea la actele normative cu caracter secundar.

"Sunt categoric împotriva ordonanţelor de urgenţă. Atât timp cât se permite elaborarea de acte normative ca ordonanţe de urgenţă, în România nu va fi democraţie. Aşa cum este legea de organizare şi funcţionare a Guvernului, doi oameni, cel mult trei, pot să decidă adoptarea unor acte normative cu caracter de lege care să genereze obligaţii pentru cetăţenii români, obligaţii pentru firme, care să genereze consecinţe care nu pot fi îndreptate în cazul în care Parlamentul, atunci când ia în dezbatere ordonanţa, respinge ordonanţa de urgenţă. Aduceţi-vă aminte de Ordonanţa 55, declarată neconstituţională - nici măcar astăzi majoritatea parlamentară nu a înlăturat consecinţele aplicării ordonanţei 55, ordonanţă neconstituţională", a declarat Ludovic Orban duminică în cadrul lucrărilor Consiliului Naţional al PNL de la Palatul Parlamentului.

--------

Actualizare 16:00 Orban: PNL trebuie să vină cu un guvern suplu, de 14-15 ministere

PNL trebuie să vină cu un guvern suplu, european, de 14, maximum 15 ministere, a declarat liderul liberalilor, Ludovic Orban.

"Nu putem guverna ca liberali cu 28 de ministere, cu 100 şi aproape 60 de agenţii, oficii, autorităţi, cu vreo 40 şi ceva de servicii deconcentrate în teritoriu, cu peste un milion de angajaţi în sectorul public. Nu se poate! Noi, ca partid, trebuie să venim cu un guvern suplu, european, de 14, maximum 15 ministere, cu o restructurare profundă a tot ce înseamnă toate celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale care plimbă hârtii, care se calcă pe bătături şi care nu fac altceva decât să reprezinte o frână în calea iniţiativei individuale. Nu putem să mai menţinem acest sistem administrativ. Sigur, prima oară, trebuie să începem să-i dăm afară pe toţi cei care au fost angajaţi de PSD fără concurs, aduse nepoate, beizadele, pe relaţii personale", a afirmat Ludovic Orban în discursul susţinut în cadrul lucrărilor CN al PNL.

-------

Actualizare 15:00 Consiliul Naţional al PNL: Orban - validat propunerea de premier al liberalilor, Iohannis - candidat prezidenţial

Consiliul Naţional al PNL a validat, propunerea ca liderul liberalilor, Ludovic Orban, să fie propus de partid pentru funcţia de prim-ministru iar Klaus Iohannis, candidat la funcţia de preşedinte al României pentru alegerile din 2019.

Pentru propunerea de prim-ministru al PNL a candidat şi Viorel Cataramă.

-------

Actualizare 14:30 Flutur: PNL, dacă este responsabil, trebuie să răspundă la nişte provocări

Preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur, a afirmat că liberalii trebuie să răspundă la cinci provocări ale societăţii româneşti şi a criticat unele măsuri luate de actuala guvernare.

"Eu cred că noi trebuie să răspundem la câteva provocări. Uneori ne-am grăbit să scoatem guverne din umbră, de la soare, ne-am făcut ţăndări programul de guvernare când nici nu am mai ajuns să-l aplicăm, dar dacă PNL este responsabil - şi ştiu că este responsabil - trebuie să răspundă imediat la nişte provocări ale societăţii româneşti. Cel puţin cinci îmi veneau acum în minte (...): discrepanţele dintre regiunile istorice ale României şi cum răspunde PNL. De ce nu tăiem o dată munţii decât cu carioca şi nu avem curaj să facem nişte autostrăzi? Ce ne spune nouă PSD - şi uneori şi ai noştri - că o să ne facă la Iaşi, în zona de şes, o bucăţică între Iaşi şi Târgu Frumos? Nu, tăiaţi muntele, că sunt bani europeni şi nu-i putem cheltui. Au inventat acum că este habitatul urşilor şi nu putem să găsim soluţii. De scuze suntem sătui", a spus Flutur, la Consiliul Naţional al PNL.

--------

Actualizare 14:05 PNL anunţă depunerea, în această sesiune parlamentară, a unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat în cadrul Consiliului Naţional al partidului, că parlamentarii liberali vor depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că vor strânge toate forţele politice din Parlament pentru a îndepărta coaliţia PSD-ALDE de la guvernare.

"Cred că astăzi, de aici, noi, cu toţii, trebuie să plecăm mult mai înflăcăraţi şi să spunem două lucruri extrem de răspicat: PSD-ALDE chiar trebuie să părăsească guvernarea până când răul pe care îl fac României nu este ireversibil şi, doi, PNL trebuie să ajungă la guvernare şi depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură. (...) Vom urmări încă de pe acum să strângem toate forţele politice, om cu om în Parlamentul României, să schimbăm majoritatea, să îndepărtăm PSD de la guvernare şi PNL să ajungă să guverneze România", a declarat Raluca Turcan.

-------

Actualizare 13:40 Florin Roman: "Nu putem accepta la nesfârşit ca doar unii să tragă, iar restul să trăiască de pe munca lor".

Vicepreşedintele PNL Florin Roman le-a spus, liberalilor reuniţi în Consiliul Naţional, că nu se va mai accepta ca doar unii să tragă, iar restul să trăiască de pe munca lor, ci toţi trebuie să se bată pentru fiecare vot în fiecare colţ al României.

"E o întâlnire politică, democratică, nemilitarizată, cu un Consiliu Naţional unde liderul partidului, cei care stau pe scenă şi în sală nu au nevoie de protecţie, nu trebuie păziţi de jandarmi, nu trebuie păziţi de poliţişti locali. Suntem la o manifestare democratică fără buloane, fără bastoane şi fără dubele lui Dragnea", a spus Roman.

-------

Actualizare 13:20 Turcan: Nu există altă variantă pentru a prelua guvernarea în România decât PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, că PNL este gata să guverneze România, afirmând că liberalii sunt "singura formaţiune politică care poate schimba destinul României" şi că USR şi PMP nu au oameni care "să asigure o decizie politică solidă".

"Energiile din interiorul PNL se vor concentra pe două direcţii - una cu care ne luptăm deja destul de bine în ultima perioadă, de contracarare a politicilor PSD, dar, în primul rând, una prin care să sădim încrederea în PNL şi să-i convingem pe toţi cei din jurul nostru că nu există altă variantă pentru a prelua guvernarea în România decât PNL. Activitatea parlamentară a PNL de la ultimul Consiliu Naţional s-a concentrat pe două direcţii - una a fost exact aceea de a sancţiona fără echivoc ipocrizia, minciuna şi incompetenţa celor care astăzi guvernează România şi care ne îndreaptă de partenerii noştri din UE. A doua, de a crea această percepţie că PNL este gata să guverneze, prin soluţiile pe care le are pentru România", a declarat Raluca Turcan.

-------

Actualizare 13:00 Consiliul Naţional al PNL votează astăzi susţinerea preşedintelui Iohannis pentru un nou mandat şi pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier

Consiliul Naţional al PNL a decis să voteze astăzi susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis de către PNL pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidenţiale, precum şi desemnarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier dacă liberalii vor câştiga alegerile parlamentare.

Iulian Dumitrescu a propus validarea în mod statutar prin votul Consiliului Naţional a lui Ludovic Orban, preşedintele PNL, drept propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru.

La rândul său, Ludovic Orban a propus introducerea unui nou punct pe ordinea de zi.

"Permiteţi-mi să propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfinţire a unei decizii care a fost luată şi la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere statutar, dar şi politic. Conform Statutului, validarea candidatului la Preşedinţia României din partea PNL se decide în Consiliul Naţional. După cum vedeţi, de o bună perioadă de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanţă între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. (...) Vă propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, şi anume validarea candidaturii la funcţia de preşedinte al României a domnului Klaus Iohannis, susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat", a afirmat Orban.

-------

Consiliul Naţional al PNL şi Biroul Politic Naţional al partidului se vor întruni astăzi, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi figurând şi stabilirea unor criterii de evaluare a filialelor teritoriale ale liberalilor.

În cadrul Biroului Politic Naţional vor fi prezentate, potrivit unor surse liberale, obiectivele PNL pentru 2018, modelul planului de acţiuni şi a criteriilor de evaluare a filialelor teritoriale şi programe de training - "Caravana Liberală" - care vizează dezbateri organizate în filiale, atât pentru membri cât şi pentru cei interesaţi, şi susţinute de profesori universitari, în special pe zona economică.

La Consiliu Naţional, care este unul ordinar, fiind convocat o dată la şase luni, conform Statutului PNL, va fi prezentat raportul de activitate al Biroului Executiv şi al grupurilor parlamentare şi, de asemenea, vor fi adoptate modelul de plan de acţiuni şi criteriile de evaluare ale filialelor teritoriale. De asemenea, va fi adoptată o rezoluţie privind strategia partidului de deschidere către societate, care vizează simplificarea procedurii de adeziune la PNL.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ha ha ha , doi impostori impotenți, vise plăcute pnl (dl)-ului.

    ..Da ! Asa este ! Caci in mod normal dar si traditional si democratic presedintele partidului care cistiga alegerile devine in mod automat premier !...Insa in cazul de fata, adica cel de care vorbim, la fel ca si la PSD de altfel eu 1 nu prea cred, in sensul ca am Maaari dubi si retineri nu in ultimul rind ca Ludovicul nostru va fi uns premier de catre conducerea partidului LOR ! Desi nu are nici un fel de probleme care sa il impiedeice sa ocupe aceasta functiune mult rivnita, El totusi nu prea se incadreaza intr-un tipar anume care sa corespunda functiei de premier !..Sau cel mai probabil va deveni premierul de la Erata unei cartulii ce va contine programul lor de guvernare.....Haaai ba' sa nu fim atit de raautaciosi cu sarmanul nostru Ludovic...Biiiine ! Hai' !...cu Viorica-Ludovic-Dancila 2~...Si cu asta-basta am terminat demonstratiunea~!___!~...~.~.~ .~.

    1. ..sau si asa mai degraba_:..Viorica-LUDOVICA-Da ncila~2.....Nu-ca suna mai fain ?....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb