CONSILIUL NAŢIONAL DE LA PITEŞTI Programul de guvernare al PNL, adoptat cu unanimitate de voturi

Elena Deacu
Politică / 23 mai 2015

Actualizare 14:13 PNL a adoptat modificările la statut în privinţa criteriilor de integritate

Modificările la statutul PNL în privinţa criteriilor de integritate au fost adoptate, sâmbătă, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al partidului, desfăşurat la Piteşti.

Potrivit propunerilor avansate de conducerea liberală în privinţa criteriilor de integritate, în cazul unei condamnări în primă instanţă pentru o infracţiune săvârşită cu intenţie, cel aflat într-o astfel de situaţie îşi va pierde funcţiile de conducere deţinute în partid, dar va rămâne membru al formaţiunii. În cazul unei condamnări definitive, liberalul aflat într-o asemenea stare îşi va pierde, pe lângă funcţiile deţinute în partid, şi calitatea de membru al formaţiunii.

Altă modificare se referă la obligaţia membrilor de a plăti toate tipurile de cotizaţii stabilite de conducerea partidului. De asemenea, membrii care nu au cotizaţiile plătite la zi îşi pierd dreptul de a candida.

---

Predoiu: "Oriunde îl veţi deschide, veţi găsi soluţii"

Actualizare 13:35

Programul de guvernare al PNL a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, sâmbătă, la Consiliul Naţional al partidului desfăşurat la Piteşti.

Programul a fost prezentat delegaţilor de prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Acest program pune probleme esenţiale şi oferă răspunsuri la aceste probleme. Vorbim în el despre un stat puternic, dar care respectă cetăţenii. (...) Vorbim despre un guvern eficient (...). Oriunde veţi deschide acest program, veţi găsi soluţii pentru problemele de astăzi, dar şi pentru problemele de mâine", a spus Predoiu, în discursul ţinut în faţa delegaţilor la Consiliului Naţional al PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că obiectivul strategic al programului de guvernare este reconstrucţia naţională, context în care deviza liberală "Prin noi înşine" revine în actualitate.

---

Actualizare 13:13 Vasile Blaga: "Am pornit un mare proiect şi nu mai există cale de întors"

Am pornit un mare proiect şi nu mai există cale de întors, a declarat, sâmbătă, la Piteşti, copreşedintele PNL Vasile Blaga.

''Nu mai există «fost PNL» şi «fost PDL». Niciunul nu e mai prejos decât celălalt, niciunul nu deţine monopolul integrităţii. Cine crede că poate juca personal în detrimentul celorlalţi va sfârşi aşa cum spunea şi Alina (Alina Gorghiu, n.r.) în irelevanţă şi ratare politică'', a avertizat Blaga.

Acesta a adăugat că, la Consiliul Naţional de la Piteşti, se vor stabili direcţia şi strategia partidului pentru perioada următoare.

---

Actualizare 12:51 Alina Gorghiu: "În pofida ostilităţii actualei majorităţi PSD, am reuşit să impunem dublarea alocaţiilor"

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că PNL a reuşit să dubleze alocaţiile copiilor, în ciuda ostilităţii PSD, şi acesta nu este act istoric, cu însemnătate peste sute de ani, "dar, uneori, ştiţi, micile decizii contribuie la marile schimbări".

"Copiii nu sunt o categorie defavorizată şi nici nu trebuie priviţi drept o povară economică. Copii au drepturi legitime, iar familia, în ansamblul său, reprezintă o valoare de dreapta, în care noi credeam la fel ca Partidul Popular European, la care suntem afiliaţi", arată Gorghiu, în discursul de la Piteşti.

Gorghiu mai arată că premierul "s-a chinuit atât de mult să economisească bani de la copii pentru a fi livraţi primarilor PSD în perspectiva alegerilor de anul viitor şi, ghinion, a fost suficientă o clipă de neatenţie pentru PSD şi un moment de combativitate pentru PNL, pentru ca PSD să-şi piardă puşculiţa electorală ascunsă în bugetul de stat".

Politica de dreapta nu înseamnă abandonul cetăţenilor, ci reglementarea în interesul celor pentru care ne propunem să guvernăm. Vrem instituţii puternice şi corecte pentru că noi credem că acest lucru îl va ajuta pe cetăţean. Vrem stat de drept pentru că doar aşa îl putem proteja pe cetăţean de abuzuri şi inegalităţi. Vrem ca averea celor cu iniţiativă să nu mai fie considerată drept un bun colectiv pentru că ştim că ei produc locuri de muncă şi aduc bani la buget.

Co-preşedintele PNL a mai spus că nu doreşte ca preţurile să fie controlate de către stat.

"Guvernul PSD a minţit populaţia inducând iluzia că scăderea TVA înseamnă automat şi reducerea preţurilor şi a trimis, apoi, comisarii politici să muşineze rafturile magazinelor după preţurile scăpate de sub controlul partidului. Este atât de greşit, acest lucru. Nu de mici ceauşeşti avem nevoie la Palatul Victoria, ci de oameni care înţeleg şi respectă democraţia, economia de piaţă şi statul de drept!", a transmis Alina Gorghiu.

---

Consiliul National al PNL, în cadrul căruia va fi aprobată forma finală a programului de guvernare al liberalilor, se desfăşoară astăzi la Piteşti, peste o mie de delegaţi fiind prezenţi, transmit surse din presă.

Programul, intitulat "Reclădirea Naţională", are ca obiectiv punerea în operă a principiilor şi obiectivelor platformei "România lucrului bine făcut" şi este structurat pe patru mari părţi care au în vedere "Naţiunea", "Statul", "Economia" şi "Societatea incluzivă", cu capitolele aferente. PNL afirmă în document, ca un lait-motiv al programului, că provocarea pe care şi-o asumă este "buna guvernare".

În cadrul documentului este prezentat schematic şi obiectivul strategic al programului PNL, "Reclădirea naţională", a cărui implementare este desfăşurată pe perioada 2015-2020. Astfel, în 2015, PNL îşi propune realizarea unui parteneriat între Guvern şi Societate, în 2016, o armonizare între buna guvernare şi efortul naţional, elemente ce ar trebui să conducă, în 2017, la un "model propriu de dezvoltare". Apoi, în 2018, potrivit PNL, în baza acestui model să se poată ajunge la o "economie competitivă", la o "societate educată, dinamică" şi la o "administraţie inteligentă", componente care ar putea sta, în 2019, la baza obiectivului de "reclădire naţională".

În cadrul Consiliului Naţional al PNL va fi prezentată şi tema viitoarei moţiuni de cenzură şi va fi anunţată data la care va fi depusă. De asemenea, va fi prezentat calendarul în privinţa viitoarelor candidaturi ale formaţiunii la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

"S-a stabilit calendarul, care va fi făcut public (...) cu date exacte, cu responsabilităţi, cu principii, cu criterii, cu sondaje, cu tot ce trebuie. (...) Va fi făcut cunoscut colegilor noştri, se va vota şi va fi pus în aplicare", a declarat, în urmă cu o zi, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Validării Consiliului Naţional al PNL vor fi supuse şi propunerile de modificare a statutului partidului în privinţa criteriilor de integritate, una dintre prevederi fiind aceea că, în cazul unei condamnări în primă instanţă, cel aflat într-o astfel de situaţie îşi pierde funcţiile de conducere deţinute în partid, dar nu şi calitatea de membru al formaţiunii.

Lucrările Consiliului Naţional al PNL se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, iar, la finalul reuniunii, liderii liberali vor susţine o conferinţă de presă.

Programul zilei mai include o serie de manifestări dedicate celebrării a 140 de ani de la înfiinţarea PNL, care se vor desfăşura cu începere de la ora 15.00, la Vila Florica din oraşul Ştefăneşti, fostă reşedinţă a familiei Brătianu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb