Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns la un acord asupra extinderii mandatului Agenţiei Europene pentru Medicamente

G.U.
Internaţional / 29 octombrie 2021

Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns la un acord asupra extinderii mandatului Agenţiei Europene pentru Medicamente

Preşedinţia slovenă a Consiliului Uniunii Europene şi Parlamentul European au ajuns ieri la un acord provizoriu cu privire la consolidarea rolului Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) în pregătirea pentru crize şi gestionarea crizelor lor în domeniul medicamentelor şi accesoriilor medicale, potrivit euractiv.com, transmite Agerpres.

Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii sloven. Acordul urmează să parcurgă etapele procedurii de adoptare formală.

''Pregătirea şi coordonarea la nivelul UE sunt elemente esenţiale în lupta contra viitoarelor crize sanitare. Acest acord adaugă un element important la actualizarea structurii asistenţei medicale a UE'', a declarat ministrul sloven al sănătăţii Janez Poklukar.

EMA este decisă să creeze o platformă specială care va contribui la soluţionarea situaţiilor create de lipsa sau de oferta insuficientă de medicamente.

Două grupuri de lucru specializate se vor ocupa de penuria de medicamente şi produse medicinale. Membrii acestor grupuri se vor întâlni periodic şi ori de câte ori va fi necesar, pentru pregătirea sau în timpul unei urgenţe sanitare publice. Ei pot primi recomandări din partea observatorilor reprezentând pacienţii sau personalul medical, a distribuitorilor de medicamente cu ridicata şi a altor actori din domeniul sănătăţii.

În timpul negocierilor, Parlamentul European a insistat cu succes asupra faptului că membrii acestor grupuri nu trebuie să aibă interese legate de sectoare industriale care le pot afecta imparţialitatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb