CONSTANŢA Fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu condamnată la cinci ani de închisoare

Elena Deacu
Anticorupţie / 27 martie 2015

Curtea de Apel Constanţa a pronunţat, joi seară, o sentinţă de condamnare la cinci ani de închisoare cu executare împotriva fostei judecătoare a Curţii de Apel Bucureşti (CAB), Veronica Cîrstoiu, pentru luare de mită.

Completul, condus de preşedintele Curţii de Apel Constanţa, Adriana Ispas, a pronunţat sentinţele de condamnare faţă de cei patru inculpaţi acuzaţi de procurori pentru făptuire, complicitate, fals în înscrisuri şi luare de mită, pentru înlăturarea, la 22 februarie 2012, a pedepsei primită de Dinel Staicu, în dosarul de fraudare a Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Pe baza rechizitoriilor şi probatoriilor formulate de procurori, Veronica Cîrstoiu a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, trei ani de închisoare pentru înşelăciune, câte un an de închisoare pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prin contopirea celor şase pedepse Veronica Cîrstoiu a primit pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare cu executare şi doi ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor. De asemenea, instanţa a dispus deducerea din pedeapsă a perioadei petrecută în arestul preventiv, de la 10 august 2013 la 2 septembrie 2014.

Magistraţii au pronunţat o condamnare de doi ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă şi împotriva fiului fostei judecătoare, Florin Cergan, urmând ca din pedeapsă să fie dedus arestul preventiv de la data de 10 august 2013 la 26 iunie 2014.

În aceeaşi cauză a mai fost condamnat şi avocatul Lucian Băgia, la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi un an de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa a contopit cele două pedepse aplicându-i inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare. Curtea de Apel Constanţa a suspendat, sub supraveghere, executarea acestei pedepsei, stabilind un termen de încercare de cinci ani.

Marilena Cucianu, inculpat în acest dosar, a primit trei ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune, un an de închisoare pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa a contopit cele patru pedepse şi i-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare. Executarea pedepsei a fost suspendată, sub supraveghere, stabilindu-se un termen de încercare de cinci ani.

Veronica Cîrstoiu şi Marilena Cucianu au mai fost obligate la plata în solidar a sumei de 156.351 lei despăgubiri civile către Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, Veronica Cîrstoiu a fost obligată şi la plata sumei de 120.000 de euro obiectul luării de mită sau echivalentul în lei la data plăţii, instanţa luând act de faptul că suma de 50.000 de euro, obiect al infracţiunii de trafic de influenţă, comisă de Veronica Cîrstoiu şi Florin Cergan, a fost restituită DNA.

În aceeaşi cauză, avocatul Lucian Băgia a fost obligat să plătească suma de 350.000 de euro sau echivalentul acesteia în lei la data plăţii, a mai decis instanţa, care a hotărât să menţină măsurile asiguratorii dispuse faţă de Lucian Băgia şi Veronica Cîrstoiu până la recuperarea sumelor de mai sus.

De asemenea, Veronica Cîrstoiu este obligată să mai achite suma de 25.000 de lei, Florin Cergan - 20.000 de lei, Lucian Băgia - 15.0000 de lei şi Marilena Cucianu - 12.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Decizia de joi a Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb