Constantin: "Pentru reducerea evaziunii nu este suficientă doar micşorarea TVA"

F.A.
Companii / 25 octombrie 2013

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii a declarat, astăzi, că, pentru reducerea evaziunii în industria cărnii, nu este suficientă doar micşorarea taxei pe valoare adăugată (TVA), precizând că va fi nevoie şi de "intensificarea controalelor şi înăsprirea pedepselor pentru evazionişti", potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Domnia sa a subliniat, în cadrul expoziţiei internaţionale CARNEXPO, faptul că este conştient "atât de importanţa implementării unei astfel de măsuri, cât şi de problemele cu care se confruntă această industrie: concurenţa neloială, lipsa materiei prime, suficiente unităţi de procesare, dar insuficiente unităţi de producţie".

Irina Cernat, Director General Peştişorul de aur, a declarat: "Reducerea TVA ne-ar scoate din foame. Cel mai simplu ar fi ca tva-ul să se încaseze la cumpărătorul final".

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Valentin Soneriu, a precizat că Ministerul Agriculturii şi Ministerul Finanţelor fac eforturi "deosebite" pentru a identifica soluţii de reducere cât mai rapidă a TVA la 9%, potrivit sursei citate.

"Reducerea TVA, în primul rând la carne şi apoi la celelalte produse alimentare, este una dintre cele mai importante măsuri pe care le putem lua, atât pentru scăderea evaziunii fiscale cât şi pentru susţinerea tuturor producătorilor interni care, să nu uităm, plătesc sume importante la bugetul de stat. Ministerul Agriculturii şi Ministerul Finanţelor, prin domnul Daniel Chiţoiu, fac eforturi deosebite pentru a identifica soluţii de reducere cât mai rapidă a TVA la 9%. Aceleaşi două ministere au făcut lobby şi pentru reducerea TVA la pâine şi deja efectele sunt vizibile. Sectorul alimentar pentru mine personal, venind din mediul de afaceri pe sectorul alimentar, este o prioritate şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru implementarea acestei măsuri într-un timp cât mai scurt", a afimat Valentin Soneriu.

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin, nu a semnat protocolul privind reducerea TVA la carne, propus de reprezentanţii din industria cărnii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb