Construcţia noii Pieţe Obor intră în linie dreaptă

C.P.
Companii / 5 septembrie 2010

Un număr de 565 de tarabe şi 118 chioşcuri din Piaţa Obor vor fi evacuate săptămâna viitoare pentru a face loc ultimei etape din cadrul proiectului de construire şi modernizare a noii pieţei agroalimentare, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Primarul Neculai Onţanu le oferă producătorilor agricoli şi comercianţilor posibilitatea de a se muta, provizoriu, în pieţele Morarilor, Vatra Luminoasă şi Colentina.

Decizia de eliberare a terenului de tarabe şi chioşcuri are la bază faptul că pe acel loc se va amenaja un platou destinat amplasării unui număr de 268 de tarabe ce vor fi destinate exclusiv comercializării legumelor şi fructelor.

Toţi comercianţii care vor fi evacuaţi au primit deja notificări prin care sunt înştiinţaţi că în termen de 72 de ore de la primirea documentului trebuie să elibereze domeniul public.

Noua construcţie va cuprinde subsol, parter şi două etaje. La subsolul clădirii va fi amenajată o parcare în suprafaţă de 5.400 mp cu capacitatea de 186 de locuri pentru cumpărători şi vânzători.

Parterul clădirii, în suprafaţă de 3.909 mp, va fi dat în folosinţă la începutul lunii octombrie şi este destinat pieţei agroalimentare ce va avea o capacitate de 1246 de tarabe, oferite exclusiv producătorilor, suplimentând astfel cu aproape 300 de tarabe faţă de numărul celor existente în fosta Piaţă Obor.

Etajul 1 al clădirii, în suprafaţă de 4.755 mp, va avea un număr 48 de magazine destinate spaţiilor comerciale pentru desfacerea produselor alimentare, carne şi preparate din carne, peşte şi produse din peşte, brânzeturi, lactate şi alte alimente necesare traiului zilnic.

Etajul 2, în suprafaţă de 4.755 mp, va fi amenajat pentru spaţiile comerciale destinate articolelor de uz gospodăresc şi de strictă necesitate unde vor fi de asemenea 48 de magazine.

Totodată, platforma exterioară va avea amenajate, atât spa ţii de parcare la nivelul solului pentru autoturismele cumpărătorilor (253 locuri), cât şi o zonă distinctă pentru livrarea mărfurilor şi parcaje pentru autovehiculele de aprovizionare ale producătorilor agricoli (24 de locuri).

Costul investiţiei este de peste 13.000.000 euro în proiectarea şi construirea Complexului "Noua Piaţă Obor", Faza I.

Peste 500.000 euro vor fi investiţi în proiectarea şi execuţia devierilor de infrastructură de utilităţi publice: reţeaua de termoficare, reţeaua de apă-canal şi reţeaua de electricitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb