CONSULTANTUL IONEL BLĂNCULESCU: UAE, Turcia şi Golful Persic vor să bage sute de milioane de euro în Transilvania

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 18 aprilie 2019

UAE, Turcia şi Golful Persic vor să bage sute de milioane de euro în Transilvania

Investitori din regiunea Bucureşti-Ilfov, dar şi din state precum Turcia sau Emiratele Arabe Unite (EAU) şi ţări din Zona Golfului Persic intenţionează să investească în Transilvania, atât în Cluj, cât şi în celelalte nouă judeţe transilvănene, sute de milioane de euro, în următorii ani. Investiţiile vor fi asistate de Blanc Alliance Public Affairs, condusă de consultantul Ionel Blănculescu, şi deţinătoarea Platformei de Networking - X Party & Networking, reprezentată de Florin Bugnar, care au creat Parteneriatul pentru Investiţii Transilvania. Detalii despre aceste proiecte ne-a oferit Ionel Blănculescu, într-un interviu.

Reporter: Care sunt acţiunile pe care urmează să le întreprindeţi în cadrul acestui parteneriat?

Ionel Blănculescu: Prin acest parteneriat, vor fi catalizate şi sprijinite investiţiile vizate şi va fi susţinută extinderea şi consolidarea afacerilor autohtone din Transilvania, în special Cluj Napoca, dezvoltarea lor la nivel naţional sau internaţional, atât ca parte de business development, cât şi în ceea ce priveşte consilierea şi asistenţa în relaţia cu administraţiile locale şi naţionale.

Sinergia generată de colaborarea celor două entităţi de top în domeniile lor de activitate va crea cu certitudine valoare adăugată însemnată pentru companiile cu care vor exista parteneriate în acest sens.

Deja au fost semnate primele două colaborări în cadrul Parteneriatului, în beneficiul companiilor clujene, cu Casa de Avocatură Iuga & Asociaţii şi cu Compania de Insolvenţă Prestigiu SPRL.

Reporter: Pe ce perioadă este încheiat parteneriatul?

Ionel Blănculescu: Parteneriatul este construit pentru o perioadă medie, adică cinci ani. Dacă va funcţiona aşa după cum cred eu, atunci vom prelungi perioada cu intervale de câte cinci ani.

Reporter: Ce proiecte urmează să sprijiniţi?

Ionel Blănculescu: În general proiecte din energie, industrie, sănătate, agricultură şi în special proiecte din High Tech: Industry 4.0, Artificial Intelligence(AI), Internet of Things(IoT), Disruptive Technology, Conectivitate, Blockchain Technology, Smart Contracts; Digitalizare, Digitizare, Big Data, Cloud Computing, Robotizare, UiPath patterns, Cybersecurity.

Reporter: În ce măsură sunt implicate Guvernele din aceste ţări, respectiv autorităţile locale, în astfel de proiecte?

Ionel Blănculescu: Dorim o participare activă a Guvernelor tuturor ţărilor implicate în proiectul nostru şi mai ales ale autorităţilor locale. Pot aprecia în mod deosebit reacţia primarului de Cluj Napoca Emil Boc, care a primit foarte bine iniţiativa acestui Parteneriat pentru Transilvania, derulat din Capitala acesteia.

Reporter: Care este valoarea proiectelor cărora le oferiţi consultanţă?

Ionel Blănculescu: Anticipăm că proiectele ce vor face obiectul Parteneriatului pentru Investiţii în Transilvania se vor situa la valori cuprinse între milioane de euro şi zeci de milioane de euro, iar la finalul primei perioade prognozate, de cinci ani, vom depăşi valori de sute de milioane de euro, până la nivelul optimist gândit de o jumătate de miliard de euro.

Unul dintre obiectivele companiei mele, Blanc Alliance Public Affairs la Parteneriat, este să reuşească aducerea unui Fond de Investiţii din Emiratele Arabe Unite sau/şi Hong Kong, operaţiune în progres, care să participe la procese de achiziţii în Transilvania, companii care, odată achiziţionate, să intre într-o fază superioară de dezvoltare, astfel încât să devină compatibile cu nivelurile de sofisticare şi profitabilitate de pe plan mondial.

Reporter: Mulţumesc!

Blanc Alliance Public Affairs a demarat, recent, un proiect în Cluj Napoca, de repoziţionare strategică a unei companii locale, Prestigiu SPRL, specializată în insolvenţă. Proiectul este parte integrantă a Parteneriatului pentru Investiţii Transilvania BAPA - IntelGlobalis şi îşi propune să devină din actor local şi regional, naţional şi chiar internaţional, activităţile de pre-insolvenţă şi insolvenţă depăşind frecvent teritoriul naţional, ca urmare a fenomenului de globalizare, prezent extrem de evident şi în România, după cum ne-a spus domnul Blănculescu.

O altă componentă a Parteneriatul pentru Investiţii Transilvania este asocierea Blanc Alliance Public Affairs cu Societatea de Avocatură Iuga şi Asociaţii, pentru proiectul Managementul Blocajelor.

Ionel Blănculescu ne-a precizat: "Serviciile în domeniul Managementului Blocajelor necesită o înţelegere aprofundată a modelului de afaceri al companiei respective, a sectorului economic în care aceasta activează, a factorilor interni şi externi, mecanismelor ce pot influenţa performanţa unei companii, precum şi, nu în ultimul rând, aprecierea corectă a riscurilor juridice. Astfel, prin colaborarea cu o Echipa Mixtă, companiile interesate vor beneficia de servicii complete de analiză economică, financiară, tehnică şi juridică. Soluţiile propuse vor permite instituirea unui Management al Blocajelor eficient şi obţinerea de rezultate ce pot genera creşterea profitabilităţii.

Managementul Blocajelor reprezintă o noutate pe piaţa Consultanţei în Afaceri, în contextul în care activitarea companiilor este tot mai des afectată de blocaje de ordin tehnic, financiar, legislativ al căror impact negativ riscă să prejudicieze planuri investiţionale pe termen mediu şi lung".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb