Contribuţia "Hidroelectrica" la producţia de energie - afectată de secetă

Ziarul BURSA #Companii / 22 septembrie 2011

Contribuţia "Hidroelectrica" la producţia de energie - afectată de secetă

Contribuţia companiei "Hidroelectrica" la producţia naţională de energie s-a redus de la 28% la 24%, în urma scăderii debitelor Dunării, a declarat, ieri, Radu Scutea, purtătorul de cuvânt al societăţii, citat de Agerpres: "Debitele Dunării au scăzut, dar se situează în media multianuală. Acest lucru nu afectează funcţionarea, alimentarea cu energie a sis-temului naţional de către < Hidroelectrica >. Putem spune, însă, că randamentul este afectat de scăderea debitelor. Contribuţia companiei la producţia naţională de enegie a scăzut, din cauza reducerii debitelor, de la 28% la 24%".

Debitul Dunării se situează la nivelul de 2.230 metri cubi pe secundă, iar media multianuală pentru luna septembrie este de 3.800 metri cubi pe secundă, a adăugat domnia sa.

"Exploatarea lacurilor de acumulare se desfăşoară în parametri normali. Indiferent de evoluţia debitelor, este asigurată alimentarea sistemului energetic naţional, a populaţiei, a irigaţiilor, din lacurile de acumulare. La ora actuală, peste 65% din capacitatea lor este încărcată", a precizat reprezentantul companiei.

"Hidroelectrica" asigură, prin intermediul hidrocentralelor, 85% din serviciile de echilibrare a sistemului energetic naţional.

Potrivit unor informaţii difuzate, marţi, de Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), în perioada imediat următoare nu sunt estimate restricţii pentru sistemele de alimentare cu apă în regim centralizat, în conformitate cu prognozele hidrologice.

Având în vedere situaţia hidrologică actuală, ANAR monitorizează non-stop situaţia în toate secţiunile de control, precizând că, la ora actuală, debitele sunt suficiente pentru asigurarea cerinţelor de apă pentru toate folosinţele.

Potrivit instituţiei, debitul Dunării la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, va continua să scadă în următoarele două zile.

Scăderea debitului Dunării a afectat şi circulaţia navelor pe Dunăre, cele mai mari probleme fiind pe sectorul bulgar, acolo unde adâncimea este de doar 1,30 metri - 1,40 metri, în condiţiile în care adâncimea minimă optimă pentru navigaţie este de circa 2,50 metri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb