Control al inspectorilor ANAF în redacţia Rise Project

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 7 iulie 2017

Control al inspectorilor ANAF în redacţia Rise Project

Dragnea: "Nu am nicio implicare, cred că se încearcă compromiterea mea"

-----

Actualizare 19:38 Şeful Fiscului: "ANAF nu îşi face calendarul în funcţie de declaraţiile oamenilor politici"

Fiscul este o instituţie independentă, care nu îşi setează un calendar al acţiunilor în funcţie de declaraţiile oamenilor politici, iar acţiunile instituţiei nu sunt îndreptate împotriva libertăţii presei, a afirmat astăzi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan.

Într-o conferinţă de presă, Bogdan Stan a declarat: "ANAF nu este o instituţie politică şi nu îşi face calendarul de acţiuni de control în funcţie de declaraţiile anumitor politicieni sau de calendarul acestora. Noi avem un calendar şi o strategie clară care nu are în vedere astfel de lucruri. Aseară (joi n.r.) am dat un comunicat de presă în acest sens şi mai multe amănunte nu pot să va dau în momentul de faţă. La nivelul Direcţiei Antifraudă pe luna iulie sunt 4.000 de controale programate, probabil că Rise Project a fost în unul dintre acestea. (...) În momentul în care verificarea se va finaliza, probabil vom lua măsurile legale în funcţie de constatările care sunt acolo".

Întrebat dacă presa reprezintă, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce, un risc fiscal, Stan a răspuns negativ.

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:30 USR: "Conducerea ANAF trebuie demisă"

Partidul Uniunea Salvaţi România (USR) cere demisia persoanelor din conducerea ANAF, responsabile pentru declanşarea controlului inopinat la redacţia RISE Project, care urma să publice o nouă investigaţie despre afacerile personale ale liderului PSD Liviu Dragnea, potrivit unor surse din presă.

Potrivit sursei citate, USR consideră că modul în care controlul ANAF s-a suprapus peste dezvăluirile despre afacerile "cu conexiuni transpartinice ale lui Liviu Dragnea ridică serioase semne de întrebare în legătură cu funcţionarea democratică a instituţiilor publice ale statului român".

Mihai Goţiu, senatorul USR a declarat, citat de News.ro: ''Nimeni nu neagă dreptul instituţiilor statului să efectueze controale, dar în baza experienţei altor situaţii similare ale unor jurnalişti de investigaţie este greu de crezut că între controlul ANAF şi seria de anchete despre Liviu Dragnea n-ar exista nicio legătură. Marele Zid Chinezesc şi intenţia de intimidare din acest caz sunt vizibile de pe Lună''.

Reprezentanţii USR mai susţin că ANAF ar trebui să recupereze prejudiciile "cauzate de politicienii corupţi" decât "să hărţuiască politic jurnalişti".

Aceştia reamintesc că, în urma unei interpelări a deputatului Claudiu Năsui, ANAF a informat că anul acesta, în primul trimestru, statul a recuperat abia 14 milioane de lei din prejudiciile constatate în dosarele de corupţie.

Potrivit sursei citate, "ritmul recuperării a scăzut puternic faţă de anul trecut când, fără PSD la guvernare, statul român a recuperat 151 de milioane de lei".

Deputatul USR, Claudiu Năsui a afirmat: "ANAF se pare că a lăsat-o mai moale când vine vorba de recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie, iar motivul este lesne de înţeles: e mai uşor să hărţuieşti cetăţeni fără putere politică decât să recuperezi prejudicii de la politicieni cu influenţă''.

Pe de altă parte, USR semnalează "gravitatea dezvăluirilor realizate de RISE Project", care arată "mecanismul prin care preşedintele PSD şi-a format o reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţul Teleorman prin care a fraudat fonduri europene şi guvernamentale".

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna a mai transmis: "Dragnea, nu pentru acţiunea abuzivă a inspectorilor ANAF trebuie să dea explicaţii, ci exact pentru acele situaţii în care aceştia nu l-au vizitat niciodată cu o simplă întrebare: de unde, domnule Dragnea, aveţi toată averea?''.

USR aşteaptă ca instituţiile statului abilitate să cerceteze informaţiile publicate de jurnaliştii de la RISE Project şi consideră că Liviu Dragnea trebuie să plece de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor, se mai arată în sursă.

Tudor Benga precizează: "Reorganizarea DGPI am bănuit din primul moment că este o tentativă de a pune un serviciu de forţă la dispoziţia discreţionară a lui Liviu Dragnea, dar nu mi-am închipuit nicio clipă cât de bine organizat şi planificat era întreg planul".

(A.C.)

------

Actualizare 10:52 Gelu Diaconu: "Dragnea a trecut la un nivel superior: foloseşte instituţiile statului să-şi elimine adversarii"

Fostul şef ANAF, Gelu Diaconu, a scris, pe blogul său, că Dragnea a trecut la un nivel superior, adică "foloseşte instituţiile statului să-şi elimine adversarii".

Fostul şef ANAF a precizat: "Au ales un coordonator docil, au simulat (pe baza unei "anonime") o analiză de risc, şi-au ales executanţii şi au ordonat misiunea. Am numele tuturor dar nu vreau să-I expun linşajului mediatic. Şefa operativă a Antifraudei (o persoană fără relevanţă profesională) raporta mai-marelui ANAF cât de scrupuloşi vor fi ei în control. Dumneavoastră realizaţi gravitatea faptelor? Dar alte organe ale statului român? Va asigur că nu există nici un element de risc fiscal major care să justifice intervenţia Antifraudei. De fapt pe domnii de la ANAF, cozile de topor ale lui Dragnea, îi interesa cine îi finanţează pe Rise Project şi Hotnews. Aflând numele acestora, contractele în derulare, urmau să acţioneze asupra acestor finanţatori. De asemenea, trimiteau un puternic mesaj că dacă mai stau «alături» de cele două redacţii vor avea probleme cu fiscul. Era un mesaj puternic şi pentru toată mass-media, care dacă nu se raliază celor care ridică osanale Farului din Alexandria pot să devină victime. După ce a păcălit votanţii cu un program de guvernare iluzoriu, «transformat» între timp într-o adevărată bombă pentru România, după ce şi-a plasat în Guvern persoane a căror calitate principala este slugărnicia (nu obedienţă!) faţă de liderul maxim, după ce a pus în pericol stabilitatea economico-bugetară a ţării, după ce şi-a subordonat Ministerul de Interne, DIPI, ANAF, Antifraudă, etc., iată că a trecut la un nivel superior: foloseşte instituţiile statului să-şi elimine adversarii".

Totodată, Diaconu a afirmat că desantul asupra Rise Project şi Hotnews era pregătit de ceva timp.

Gelu Diaconu a scris: "Desantul asupra Rise Project şi Hotnews era pregătit de ceva timp. Nu aveau habar că aceştia urmau să mai facă dezvăluiri şi mai aplicate despre Dragnea&co. A fost o coincidenţă, au căzut în propria capcană de moment!".

(M.I.)

-------

Actualizare 09:27 Tomac: "Acţiunea ANAF la Rise Project arată că Dragnea se comportă ca Erdogan"

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook, că acţiunea ANAF la Rise Project dovedeşte că ţara noastră se îndreaptă spre o "democraţie originală, de tip Erdogan", iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se comportă ca un lider totalitar, încercând să bage pumnul în gură presei de opoziţie prin utilizarea instituţiilor statului care îi sunt "umil subordonate".

Deputatul PMP a precizat: "Cazul asaltului inspecţiei antifraudă la Rise Project dovedeşte, fără drept de tăgadă, că România se îndreaptă spre o democraţie originală, de tip Erdogan. Liviu Dragnea se comportă ca un lider totalitar şi încearcă să intimideze presa de opoziţie, aşa firavă cum e ea, să îi bage pumnul în gură, folosind în acest scop instituţiile statului care îi sunt umil subordonate".

Tomac a susţinut că şeful ANAF, Bogdan Stan, este "chiar penibil" când afirmă că acţiunea care a avut loc în redacţia Rise Project a fost făcută în urma unei sesizări.

Eugen Tomac a subliniat, conform sursei citate: "Liderul PSD este de-a dreptul caraghios când încearcă să se dezvinovăţească şi afirmă că nu are nimic de-a face cu prezenţa unor inspectori ANAF în redacţia Rise Project. Şeful Fiscului este chiar penibil când spune că inspecţia care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost facută în urma unei analize de risc realizate de catre DGAF, după o sesizare, şi că instituţia desfăşoara sute de controale, «fără legatură cu conţinutul editorial al unor publicaţii»".

(M.I.)

-------

Actualizare 07:38 Preşedintele ANAF: "Inspectia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF"

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a precizat că inspectia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Bogdan Stan a mai declarat, conform documentului citat: "Din primele informaţii puse la dispoziţie de conducerea DGAF rezultă că inspecţia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de catre DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizari depuse la sediul DGAF Bucureşti. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfăşoară sute de controale, bazate pe analize interne minuţioase, care nu au legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii".

(M.I.)

--------

Inspectori Antifraudă de la ANAF au mers, ieri, în control în redacţia Rise Project. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliştilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susţine că nu are nicio implicare în acţiunea ANAF, că este "indignat" de ceea ce se întâmplă şi că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le cere ministrului de Finanţe şi şefului ANAF să dea "imediat" explicaţii publice cu privire la această acţiune.

Într-un comunicat de presă transmis joi seară, liderul PSD spune că a aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacţia Rise Project şi că, în condiţiile în care Rise Project a publicat articole care îl vizau, transmite că nu are nicio implicare.

"Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declaraţii: 1. Nu am nici o implicare în prezenţa unor inspectori ANAF în redacţia Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă. 3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea. 4. Faptul că o instituţie de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituţiilor statului în viaţa acelei instituţii de presă", susţine liderul PSD.

El mai spune că "acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidenţial de tristă amintire, când instituţii de presă ostile acestuia erau ţinta instituţiilor de forţă".

De asemenea, preşedintele PSD cere ca ministrul de Finanţe şi şeful ANAF "să dea explicaţii" imediat privind prezenţa inspectorilor ANAF în redacţia Rise Project, iar aceste explicaţii să fie publice.

Jurnalistul Attila Biro a postat, pe pagina sa de Facebook o captură de ecran cu un schimb de mesaje pe care l-a avut cu Liviu Dragnea şi în care l-a întrebat dacă el i-a trimis pe inspectorii ANAF la sediul redacţiei. Preşedintele PSD a răspuns negativ, iar la distanţă de 10 minute le-a mai transmis următorul mesaj: "Regret această situaţie şi sper foarte mult să nu existe vreo legătură cu articolele publicate de dumneavoastră".

Jurnaliştii de la Rise Project au publicat mai multe materiale în care susţineau că Liviu Dragnea are afaceri în Brazilia şi că vizitează des această ţară, alături de diverşi oameni de afaceri şi lideri PSD. În cel mai recent astfel de articol, Rise Project afirma că Dragnea a fost de 16 ori în Brazilia, inclusiv cu secretara sa, şi acuză că există suspiciuni de spălare de bani. Pe 1 martie, preşedintele PSD afirma că nu are nicio afacere şi nu deţine nicio proprietate în Brazilia, fiind "o legendă" care circulă de mulţi ani, iar dacă cineva îi descoperă vreo locuinţă acolo, el "promite" că o va dona.

PREŞEDINTELE PNL, LUDOVIC ORBAN:

"Solicităm demiterea de urgenţă a şefului ANAF pentru încălcarea libertăţii presei"

Partidul Naţional Liberal a solicitat, aseară, demiterea de urgenţă a preşedintelui ANAF pentru încălcarea în mod grosolan a libertăţii presei prin folosirea abuzivă a unei instituţii a statului împotriva unei publicaţii de investigaţii. Ludovic Orban a precizat: "Un astfel de comportament este intolerabil în orice ţară care garantează drepturile şi libertăţile fundamentale. Nu putem considera drept o coincidenţă descinderea reprezentanţilor ANAF în redacţia RISE Project, la câteva ore după anunţarea unor dezvăluiri despre preşedintele partidului de guvernământ, liderul PSD Liviu Dragnea.

A tolera un astfel de comportament al unor instituţii ale statului român înseamnă a tolera un precedent care aduce o gravă atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda în favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantată de Constituţie. De asemenea, solicităm demiterea reprezentanţilor ANAF responsabili de dispunerea acestei măsuri".

Ministerul Finanţelor Publice a cerut aseară ANAF o informare în legătură cu speţa prezentată de jurnalişti în spaţiul media, cu privire la controlul inopinat al unor inspectori ANAF la redacţia Rise Project.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Orban sare reprede cu castravetele lui dar Rise Project nu are nici o legatura cu presa. Prea multe agenturi cu legitimatii false de presa. Orban nu mai stie ce sa zica. Poate zice cum a scapat nevinovat dupa ce si-a recunoscut fapta.

    scarbele de la ANAF tin sub pres mizeriile bancilor, dar se repede la comanda asupra unor ziaristi care il investigheaza pe Dragnea. institutii de rahat cu conducatori de rahat

    ANAF sa mearga si la banci si la recuperatori - externalizarea creditelor a fost de fapt spalare de bani

    DGAP va face inspectioa de risc ? 

    Lăsați războiul să meargă mai departe. Oricare ar fi calea.

     

    1) Dacă Dragnea nu este vinovat dar Rise project este intoxicată pe baza unor informații false (așa cum s-a făcut dosarul de discreditare a lui Trump de către serviciile britanice la cererea unor democrați), atunci este bine să aflăm sursa finanțării și a informațiilor din spatele Rise Project. Probabil că ei sunt destul de ușor de păcălit de niște servicii, deși au probabil intenții bune. 

     

    2) Dacă Dragnea este vinovat, atunci se va găsi probabil un procuror dornic să investigheze pe baza a ceea ce s-a publicat deja. Dosarele anterioare ale lui Dragnea ne arată că există. 

    Deci, keep calm and follow the money. 

    1. Exista un singur domeniu in care nu iti dai cu parerea: bunul simt. Pentru ca nu il ai si nu sti cu ce se mananca...

      👀👀 👀 

    La ziariști fu ANAFU. În schimb mă întreb: la Dragnea + Tări cine ajunge primul? DNAU pentru corupție, sau DIICOTU pentru constituire de grup infracțional? Dilemă grea, monșer...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb