Controlul "Kronospan Holding" asupra "Constantia Industries" - investigat de Consiliul Concurenţei

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 2 mai 2007

Consiliului Concurenţei a declanşat o investigaţie cu privire la concentrarea economică realizată de societatea "Kronospan Holding" GmbH Germania, prin dobândirea controlului asupra unor active ale Grupului "Constantia Industries" AG Austria, se arată într-un comunicat de presă transmis de autoritatea din domeniul concurenţei. Investigaţia are ca obiect posibila încălcare a unor prevederi din Legea concurenţei, de către societatea "Kronospan Holding" GmbH, având în vedere faptul că operaţiunea are ca efect consolidarea unei poziţii dominante, care ar putea conduce la restrângerea concurenţei pe piaţa românească.

Activele Grupului "Constantia Industries" AG, achiziţionate de "Kronospan Holding" GmbH, care fac obiectul concentrării economice, reprezintă divizia comercială de plăci aglomerate brute şi finisate a "FunderMax" GmbH Austria, acţiuni ale "Falco" Rt Ungaria şi ale "Sprela" GmbH Germania, precizează comunicatul. Potrivit acestuia, părţile implicate în operaţiunea de concentrare economică realizează cifra de afaceri pe teritoriul ţării noastre, prin vânzări directe ale produselor fabricate.

"Kronospan Holding" GmbH este subsidiara Grupului "Kronospan", activ la nivel mondial în producţia şi comercializarea plăcilor pe bază de materiale lemnoase şi alte produse aferente.

Consiliul Concurenţei consideră că propunerile de angajamente transmise de "Kronos­pan Holding" GmbH, în vederea înlăturării incompatibilităţii operaţiunii cu un mediu concurenţial normal, nu sunt suficiente pentru restabilirea aces­tui mediu, părţile fiind informate în consecinţă. Kronospan Holding GmbH a prezentat o variantă îmbunătăţită a propunerilor de angajamente, pe care autoritatea de concurenţă nu a putut să le ia în considerare la emiterea unei decizii în termen de 30 de zile, întrucât acestea au fost transmise după expirarea termenului legal, se mai arată în comunicatul remis redacţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb