Contul Yahoo al şefului SRI, spart de hackerul Guccifer

F.A.
Politică / 7 ianuarie 2014

Update 19:39 SRI: "Este vorba de un e-mail privat folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului"

Purtătorulde cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat: "Este vorba de un email privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului şi nu îl folosea decât pentru zona academică. Primea corespondenţa exclusiv pentru zona academică şi era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate măsurile legale pentru asemenea situaţii, iar < Micul Guccifer > va fi o dată prins şi judecat conform legii", transmit surse din presă.

---

Contul Yahoo al lui George Maior, directorul SRI, a fost spart de hackerul "Guccifer", cel care a publicat corespondenţa dintre fostul secretar de stat american Colin Powell şi europarlamentarul PSD Corina Creţu, dar şi a familiilor Bush şi Rockefeller, precum şi a unor membri din administraţia Obama, lista fiind mult mai lungă decât se ştia până acum, potrivit portalului Thesmokinggun.com.

"O arhivă mare de date dezvăluie faptul că incursiunile ilegale ale lui < Guccifer > au făcut, în ultimul an, victime şi în rândurile altor înalte personalităţi, atât din SUA, cât şi din străinătate. Hackerul a accesat corespondenţa electronică, liste de contacte, înregistrări telefonice, fotografii personale şi o gamă largă de documente financiare confidenţiale, inclusiv carduri de credit, informaţii bancare şi documente despre investiţii", scrie site-ul Thesmokinggun.com.

Portalul îl menţionează şi pe directorul SRI, George Maior, ca având contul Yahoo atacat de "Guccifer", nedând, însă, detalii pe această temă.

Pe listă, se află jurnalişti, celebrităţi din industria de entertainment, oameni de afaceri, academicieni, diplomaţi, oficiali militari şi guvernamentali. Printre ei, se numără actorul american Steve Martin, John Dean (fost consilier al preşedintelui Richard Nixon), actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson (fost analist CIA), George Roche (fost secretar al Forţelor Aeriene), şi Steven Kandarian (preşedintele companiei de asigurări MetLife). Conturile au fost sparte de pe adrese IP din Grecia şi Rusia.

Hackerul "Guccifer", a cărui identitate este necunoscută, a revendicat, în februarie 2013, piratarea unor conturi de e-mail aparţinând unor membri ai familiei Bush, divulgând corespondenţă de natură personală.

În luna august a anului trecut, Thesmokinggun.com scria că hackerul "Guccifer" a postat pe pagina personală de Facebook un link către un schimb de e-mailuri între Corina Creţu şi Colin Powell din perioada 2010-2011, denumindu-l pe acesta drept "un trădător al patriei".

În aceste e-mailuri, eurodeputatul îl numeşte pe Powell "dragostea vieţii mele" şi sugerează că se referă la o veche poveste de dragoste cu acesta. Fostul secretar de stat american a fost nevoit să ofere clarificări în urma acestor dezvăluiri, declarând că nu şi-a înşelat soţia cu Corina Creţu.

"A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail", a spus Powell site-ului The Smoking Gun. "Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la şedinţe formale de afaceri, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie... Niciodată nimic nepotrivit", a subliniat el.

Colin Powell a mai spus că o cunoaşte pe Corina Creţu de circa zece ani, când el era secretar de stat al fostului preşedinte George W. Bush, iar ea îndeplinea funcţia de purtător de cuvânt al preşedintelui de atunci al României, Ion Iliescu. Powell a ţinut să precizeze că, în ultimii ani, s-au întâlnit personal doar o dată sau de două ori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb