Ultima clădire rezidenţială de pe Promenada Corvin a atins punctul culminant: finalizarea Grand Corvin 2 va completa aspectul final al celei mai mari şi populare zone pietonale din Budapesta, a cărei dezvoltare a început cu mai bine de un deceniu în urmă, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Cordia, dezvoltatorul responsabil pentru proiectul de regenerare urbană în suprafaţă de 22 de hectare, se aşteaptă la un an foarte bun atât pe piaţa internă, cât şi pe cea internaţională şi va anunţa în curând lansarea unui alt proiect major de dezvoltare urbană în capitala Ungariei.
Potrivit sursei citate, Promenada Corvin, element central al celui mai mare program de regenerare urbană din Europa Centrală, lansat în urmă cu mai bine de un deceniu şi dezvoltat de Grupul Futureal, a ajuns într-o etapă importantă: ultima clădire rezidenţială de pe Promenadă, a doua fază a proiectului Grand Corvin, a ajuns la ultimul nivel. Cea mai lată şi una dintre cele mai lungi străzi pietonale din Budapesta, care a câştigat mai multe premii internaţionale în ultimii ani, va fi completată cu acest proiect rezidenţial compus din 558 de apartamente. În acelaşi timp, regenerarea cartierului din jurul Promenadei va continua, deoarece Grupul Futureal dezvoltă, de asemenea, mai multe proiecte rezidenţiale şi de birouri pe străzile vecine. Totodată, compania intenţionează să desfăşoare o serie de proiecte complexe de dezvoltare urbană de diferite dimensiuni, atât în ţară, cât şi în străinătate.
Conform comunicatului, Volumetria Grand Corvin a fost modelată de arhitecţii LAB5 la o scară care se adaptează la peisajul urban original, împărţind-o în mai multe abordări arhitecturale distincte, printr-o varietate de placări externe. Diferitele abordări amintesc de fostele clădiri din cartier: faţadele din cărămidă, utilizate pentru prima dată pe Promenadă, se referă la casele din cărămidă, în timp ce calcarul este o referinţă la clădirile anterioare. Placarea specială din tablă pentru îmbunătăţirea iluminatului din curţi este un element nou, care nu a mai fost folosit până acum într-un complex rezidenţial de acest nivel din Ungaria.
Tibor Földi, preşedintele Consiliului de Administraţie Cordia, a declarat: "Suntem foarte mândri că în ultimul deceniu am reuşit să realizăm un proiect atât de mare în inima Budapestei, în care puţini oameni au crezut în momentul lansării sale. Succesul nostru este dovedit nu doar de prestigioasele premii internaţionale pe care le-am primit, ci şi de faptul că acest cartier complet reamenajat este un loc preferat al locuitorilor din Budapesta, indiferent dacă sunt în căutarea unui loc unde să locuiască, să investească în proprietăţi, să vină la cumpărături sau la muncă. Amploarea lucrărilor realizate se reflectă în cele 22 de hectare de teren care au fost regenerate, cu un total de 2.700 de apartamente noi, 100.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri şi 50.000 de metri pătraţi de spaţii de retail, în valoare de aproape 1 miliard de euro. Desigur, nu ne oprim aici: în curând vom anunţa lansarea unui proiect similar cu Promenada, tot la Budapesta."
Popularitatea şi statutul special al locuinţelor situate pe Promenada Corvin se reflectă în nivelul chiriilor percepute aici, care a scăzut doar temporar în perioada Covid, comparativ cu media naţională şi cea de la Budapesta. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că locuinţele sunt construite sau renovate recent, sunt de calitate, situate într-o zonă căutată, cu infrastructură bună şi acces uşor. De asemenea, locuinţele sunt situate lângă clădiri de birouri şi instituţii de învăţământ superior care atrag mulţi tineri străini.
"Anul acesta nu este remarcabil pentru Cordia doar din cauza finalizării Promenadei. Pe piaţa internă, planificăm să lansăm şapte noi dezvoltări rezidenţiale şi să livrăm un număr record de peste 1.800 de locuinţe. În plus, ne aşteptăm să vindem 860 de locuinţe, mai mult decât dublul numărului vândut anul trecut. În prezent, peste 600 de locuinţe noi dezvoltate de Cordia în Budapesta sunt disponibile pentru potenţialii cumpărători şi lucrăm la construcţia a aproximativ 2.100 de apartamente ", a declarat Áron Görög, directorul de vânzări al Cordia.
Expansiunea internaţională a Cordia se intensifică, de asemenea. În Polonia, una dintre pieţele-cheie, compania se aşteaptă să vândă 745 de case în acest an, adică aproape jumătate din planul său de vânzări pe toate pieţele. În Marea Britanie, Cordia a investit în sectorul locuinţelor reglementate la preţuri accesibile, după ce Cordia Blackswan, companie achiziţionată şi redenumită anul trecut, a început să vândă primele sale apartamente exclusive.
Conform comunicatului, în România, Cordia se concentrează în prezent asupra celei de-a doua faze a Parcului20, un proiect rezidenţial care a devenit un punct de reper în zona Expoziţiei din nordul Bucureştiului, cu arhitectura şi facilităţile sale spectaculoase, precum o grădină privată de 3.000 de metri pătraţi destinată utilizării exclusive de către rezidenţi. Cordia a finalizat prima fază a proiectului, iar rezidenţii au început să se mute în noile lor locuinţe în martie 2021.
În România, Cordia dezvoltă proiecte rezidenţiale în conformitate cu valorile companiei, axate pe bunăstare, eficienţă energetică şi dezvoltare comunitară şi analizează în prezent terenurile in portofoliul companiei pe care să le dezvolte în continuare, în funcţie de evoluţia reglementărilor urbanistice. În calitate de membru al Grupului Futureal, Cordia este dedicată regenerării urbane şi îmbunătăţirii ţesutului urban.