COREEA DE NORD:  Manifestele trimise cu balonul peste graniţă din Coreea de Sud ar putea fi purtătoare de coronavirus

G.B
Internaţional / 7 mai 2021

Manifestele trimise cu balonul peste graniţă din Coreea de Sud ar putea fi purtătoare de coronavirus

Coreea de Nord îşi avertizează cetăţenii să nu citească manifestele trimise cu balonul peste graniţă, din Coreea de Sud, spunând că ar putea să fie purtătoare de coronavirus, potrivit The Guardian, cittă de digi24.

Ziarul de stat Rodong Sinmun din Coreea de Nord a îndemnat cetăţenii să nu se atingă de manifeste: "Chiar dacă observăm un obiect ciudat purtat de vânt, trebuie să îl privim ca pe un posibil mod de transmitere a virusului răzbunător, nu ca pe un fenomen natural".

Ziarul le cere oamenilor "să gândească şi să se comporte" în acord cu regulile împotriva coronavirusului.

Avertismentul a venit în aceeaşi zi în care poliţia sud-coreeană a făcut percheziţii la biroul unui activist care spune că foloseşte baloane pentru a lansa sute de mii de manifeste de propagandă în Coreea de Nord, sfidând astfel o lege recentă.

Park Sang-hak, un cunoscut dezertor nord-coreean, este prima persoană care va fi anchetată potrivit noii legi, intrate ăn vigoare în martie.

Manifestele de propagandă au devenit o nouă sursă de tensiuni între cele două ţări, Coreea de Nord considerându-le ca pe o provocare şi ameninţând cu măsuri de răspuns.

Poliţia metropolitană din Seul a declarat că percheziţiile la biroul activistului Park Sang-hak au legătură cu anunţul acestuia că grupul condus de el a lansat săptămâna trecută peste graniţă baloane cu 500.000 de manifeste, 5.000 de bancnote de 1 dolar şi 500 de broşuri despre nivelul de dezvoltare economică a Coreei de Sud.

Activistul, care a devenit celebru în urma campaniilor sale de a trimite manifeste peste graniţă, care durează de câţiva ani, a confirmat percheziţiile poliţiei. El le-a spus jurnaliştilor că va continua să lanseze baloane cu manifeste, în ciuda legii care pedepseşte astfel de acte cu până la trei ani de închisoare.

"Chiar dacă primim trei ani de închisoare sau 30 de ani de închisoare... vom continua să trimitem manifeste care să le arate compatrioţilor noştri săraci şi înfometaţi din Coreea de Nord adevărul" despre guvernul autoritar, a declarat Park.

Autorităţile sud-coreene nu au confirmat public dacă Park chiar a lansat manifestele. Însă Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a declarat că dezertorii din Coreea de Sud au "împrăştiat manifeste" împotriva Nordului. Ea a numit aceste acţiuni drept o "provocare intolerabilă" şi a spus că guvernul va lua măsuri corespunzătoare.

Afirmaţiile sale au stârnit îngrijorări privind eventuale provocări pe care Nordul le-ar putea lansa împotriva Sudului. Anul trecut, Coreea de Nord a aruncat în aer un birou de legătură între cele două ţări, care se afla pe teritoriul său, după ce Kim Yo Jong a reacţionat furios împotriva unor manifeste lansate din Coreea de Sud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb