Coresi Business Park este primul proiect certificat verde din Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 26 aprilie 2016

Coresi Business Park, proiectul de birouri de clasa A dezvoltat de Ascenta Management pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov, a obţinut recent certificatul de sustenabilitate BREEAM Very Good pentru primele sale două clădiri, devenind astfel prima dezvoltare verde din Braşov.

BuildGreen, companie de consultanţă în domeniul design-ului, dezvoltării şi certificării clădirilor sustenabile din România, a coordonat procesul de certificare. Cele două companii lucrează acum împreună pentru certificarea celei de-a doua faze din proiect.

Clădirile T39 şi T42, parte din prima fază de dezvoltare a proiectului Coresi Business Park, au obţinut nivelul Very Good de certificare conform normelor BREEAM 2013 pentru construcţii noi şi proiecte de renovare majoră. În perioada 2012-2016, clădirile au trecut printr-un amplu proces de renovare, completat de livrarea a 14.000 mp de spaţii de birouri care în prezent sunt închiriate în totalitate şi găzduiesc chiriaşi internaţionali precum IBM, Waters, Raiffeisen Bank, eValue, Siemens. Ascenta Management a oferit soluţii personalizate de amenajare care să asigure o partiţionare flexibilă şi practică în spaţii de birouri individuale, de grup sau deschise, obţinând o eficienţă medie netă de 85% în ocuparea spaţiului brut.

Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltatorul Coresi Business Park, a declarat: "Transformarea unei părţi din fosta platformă industrială Tractorul Braşov în spaţii moderne de birouri, de clasa A, ne-a permis să păstrăm emblematicul Turn de birouri, proiectat de Octav Doicescu în 1920, şi să livrăm birouri neconvenţionale, contemporane cu elemente arhitecturale industriale, cum ar fi tavane înalte şi ferestre de mansardă. În acelaşi timp, reconversia a generat economii semnificative: 10.000 de metri cubi de materiale de construcţii, inclusiv beton şi cărămidă, au fost economisite prin păstrarea structurilor industriale existente şi 50.000 de metri cubi de materiale reziduale, precum betonul concasat rezultat în urma demolării, au fost reutilizate. De asemenea, chiriaşii noştri se pot bucura de 20.000 mp de spaţii verzi amenajate".

Scăderea consumului de energie

Spaţiile transformate în birouri de clasa A au o arhitectură contemporană cu înălţime de la podea la tavan neobstrucţionată, variind de la 3 m până la 6 m în conversiile tip mansardă şi beneficiază de lumină naturală, podele supra-înalţate, soluţii complete de HVAC şi sisteme ventiloconvectoare cu patru ţevi, echipamente tehnice de top, alimentare cu energie electrică sigură şi nelimitată. Reducerea răcirii şi supraîncălzirii clădirilor, contribuind astfel la scăderea consumului de energie, a reprezentat o prioritate în timpul procesului de renovare şi s-a realizat prin optimizarea proporţiilor faţadei şi utilizarea unor materiale izolante moderne care asigură o performanţă termică ridicată pe tot parcursul anului.

Procesul de evaluare şi certificare a început în 2013.

Se vrea şi certificarea fazei a doua

BuildGreen şi Ascenta Management lucrează în prezent pentru certificarea BREEAM a celei de-a doua faze din Coresi Business Park, ce va cuprinde trei clădiri cu regim mic de înălţime. Prima clădire, denumită L1, este deja construită şi urmează să fie livrată în trimestrul al doilea 2016, în timp ce următoarele două sunt în curs de dezvoltare.

Coresi Business Park constituie una dintre cele mai ample iniţiative de regenerare urbană, ce transformă 12 hectare de vechi clădiri industriale într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan. Prima fază a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 25.000 mp de spaţii de birouri neconvenţionale, cu elemente arhitecturale industriale. Clădirile restaurate şi transformate oferă toate facilităţile de clasa A. Masterplanul Coresi Business Park cuprinde un mix echilibrat de conversii de spaţii industriale în spaţii de birouri de clasa A şi clădiri noi, în următorii 10 ani suprafaţa totală a parcului urmând să ajungă la 100.000 mp construiţi (2015-2025). În completarea spaţiilor de birouri existente, proiectul va cuprinde 10 clădiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de înălţime (P+3E/4E).

Ascenta Management este dezvoltatorul Coresi Business Park, unul dintre cele mai mari centre de afaceri din afara Bucureştiului şi o iniţiativă majoră de regenerare urbană. Echipa de management a fost implicată în proiect încă din faza de achiziţie, contribuind la elaborarea unui masterplan riguros şi asigurând implementarea coerentă a acestuia pe parcursul dezvoltării. Pe lângă creşterea continuă a activelor cheie din Braşov, compania vizează, de asemenea, noi achiziţii de pe piata locală, în special proiecte de birouri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb