CORESPONDENŢĂ DIN BUDAPESTA Britanicii vor testa, anul viitor, maşina mai rapidă decât glonţul

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 25 iulie 2014

Britanicii vor testa, anul viitor, maşina mai rapidă decât glonţul

O amplă echipă de specialişti britanici va testa, anul viitor, maşina mai rapidă decât glonţul, a anunţat, ieri, la Budapesta, Andy Green, comandant în flota aeriană militară britanică. Botezată Bloodhound, maşina este proiectată astfel încât să atingă viteza-record de 1.600 km/h, fiind, practic, mai iute decât un glonţ, a mai spus experimentatul pilot de luptă Andy Green, care o va pilota şi care este implicat şi în echipa de proiectare a autovehicului.

Planul echipei de specialişti şi cercetători britanici este ca, în 2016, maşina să doboare recordul de viteză la sol, care a fost stabilit tot de comandantul Green în 1997, când a condus maşina supersonică a lui Richard Noble. Atunci, automobilul a atins 1.216 km/h.

Andy Green, cunoscut acum drept cel mai rapid om din lume, a declarat, pentru ziarul BURSA: "Valoarea proiectului Bloodhound Super Sonic Car este de circa 50 de milioane de euro. Programul este finanţat din fonduri publice, dar primim şi sponsorizări de la companii. În afară de doborârea recordului de viteză la sol, proiectul are mai multe scopuri economice practice. Unele companii care ne sponsorizează vor doar să-şi promoveze numele, iar altele testează diverse produse, materiale, aliaje şi tehnologii inovative, care se vor regăsi în producţia industrială de masă. Este o muncă de cercetare şi pionierat care va fi extrem de fructuoasă pentru industriile de profil".

Domnia sa ne-a mai precizat că un alt scop foarte important al programului este atragerea şi formarea noii generaţii de specialişti, ingineri şi cercetători pentru industria auto şi aeronautică: "Ducem o mare lipsă de specialişti. Proiectul are mare succes la public şi profităm de acest lucru pentru a implica multe şcoli în program. Am construit o machetă interactivă a maşinii, pentru a povesti cât mai simplu şi mai plastic copiilor despre Bloodhound".

Andy Green a explicat, în Budapesta, la un forum organizat de Ambasada Marii Britanii din Ungaria, că Bloodhound este o combinaţie între o maşină de Formula 1, o rachetă şi un avion cu reacţie. Ciudatul automobil are motorul unui Eurofighter EJ 200 şi va folosi şi combustibil solid pentru rachete-hibrid. Peroxidul este pompat cu ajutorul unui motor de maşină de curse de Formula 1, al unui motor cu reacţie şi al unui motor de rachetă, pentru a atinge uimitoarea viteză de 1.600 km/h.

Maşina va parcurge o milă în 3,6 secunde şi este asamblată la centrul tehnic din Bristol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb