CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA / ALEXANDRU DIDEA, WORKSPACE STUDIO: "Economia românească este cea mai bună din UE"

MELANIA AGIU
Ziarul BURSA #Companii / 19 noiembrie 2019

Workspace Studio, companie specializată în soluţii de fitout şi mobilier de birou, a realizat, în 2018, proiecte de amenajări de birou în valoare de 5,5 milioane de euro, iar pentru 2019 estimează o cifră de afaceri care va depăşi 8 milioane de euro, a declarat Alexandru Didea, Managing Partner Workspace Studio.

Domnia sa a spus: "Cifra noastră de afaceri este dependentă în special de marile proiecte, iar anul acesta am avut nişte proiecte foarte mari. Eu estimez, în general, o creştere de 5-10%, dar în fiecare an, din 2015 până în prezent, creşterea a fost de 30-50%. Ideea este că, pe piaţă, a fost nevoie de produse de calitate şi atunci cererea a fost mai mare, dar şi economia a mers foarte bine, economia românească este cea mai bună din UE".

Potrivit sursei citate, printre factorii care au contribuit la creşterea cifrei de afaceri înregistrată în ultimii ani de Workspace Studio se numără faptul că, în prezent, cei aproximativ 400 de clienţi ai companiei caută varietate şi originalitate.

"Constant, noi lucrăm cu vreo 50 de furnizori pentru că acum, în toate proiectele, clienţii caută varietate. Asta înseamnă că vor să aibă doua fotolii de la un furnizor, nişte dulăpioare metalice de la altul, scaune de la Herman Miller etc. şi atunci noi câştigăm foarte multe proiecte pentru că avem puterea logistică, cunoaşterea şi relaţiile să putem aduce orice fel de mix", a precizat Alexandru Didea.

În 2018, Workspace Studio a devenit Authorized Accredited Partner al producătorului international de mobilă de birou Herman Miller, iar vânzările produselor acestuia reprezintă, în prezent, o treime din cifra de afaceri a Workspace Studio.

Herman Miller oferă produse cu o garanţie de 12 ani. La nivel mondial, Herman Miller are aproximativ 7600 de angajati şi deţine fabrici în America, Anglia, China, India, Africa, fiecare pentru diferite pieţe şi cu game speciale, iar dintre ţările din Europa de est, România ocupă primul loc, urmată de Rusia şi Cehia. În momentul de faţă, în ţara noastră cel mai mare client Herman Miller este Oracle, urmat de Adobe, City Banck şi mulţi alţi clienţi din domeniul IT în special.

În medie, Herman Miller reuşeşte să aducă pe piaţă un nou model de scaun o dată la şapte ani.

Astfel, anul trecut, a fost lansat "Cosm", primul scaun automat cu acelaşi tip de mecanism ca scaunul ajustabil, dar care se autoajustează. Compania mai produce şi un sistem electric de birou, ajustabil după înălţime. Alexandru Didea a declarat: "În tări ca Olanda, Norvegia, Suedia sau Finlanda este obligatoriu, prin lege, să aibă birouri reglabile pentru că se consideră discriminare a celor foarte înalţi, de doi metri, care au picioarele foarte lungi şi automat este o nenorocire pentru ei să stea la un birou normal şi a celor de 1,50 sau 1,48 metri, cărora dacă le pui un birou normal de 74, n-o să le fie prea confortabil. Şi atunci sistemele birourilor de la Herman Miller au reglarea asta care poate ajunge la orice nivel între 65 şi 85 de cm, de la care poti să te ridici şi să lucrezi în picioare. Pentru că atunci când stai în piciare, sângele circulă altfel, inima se irigă diferit şi ajunge mai mult sânge la creier. În funcţie de calitate, preţul unui astfel de birou începe de la 800-1000 de euro şi poate ajunge şi la 3000 de euro dacă este accesorizat, dar fără scaune".

În prezent, Herman Miller deţine între 10 şi 20 de firme. Printre cele mai recente achiziţii se numără compania Naughton, achiziţionată, în procent de 50%, în anul 2015, iar restul în 2019. Firma Hey, cumpărată anul trecut, care produce şi accesorii pentru casă şi compania CBS, achiziţionată recent, care lansează braţul de monitor, cel mai important element, din punct de vedere ergonomic, după scaun.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. asta e psd ist

    pai sica mandolina si catu tot latra ca e rau si asta ce zice? 

    ciuma neagra lesina la biblioteca si urla ca romania este subdezvoltata, ca se traieste rau si asta din UK ne minte in fata?

    rusine ? sa i faca dna dosar  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb