Multe dintre mişcările care se petrec în prezent în SUA, Marea Britanie şi Europa care se manifestă prin proteste de stradă şi preluarea presei, inclusiv fanaticii schimbărilor climatice au o agendă ascunsă, distrugerea capitalismului şi înlocuirea lui cu un sistem marxist. Acest lucru este prezent mai ales în SUA, cu noua administraţie şi cu creşterea influenţei Marxistului Bernie Sanders şi suporterii vice-preşedintei Kamala Harris şi Alexandria Ocasio-Cortez, toţi nişte idioţi. Biden este prea slab şi prea senil ca să gestioneze asemenea probleme. Aceşti "activişti" care câştigă teren în fiecare zi cu profesorii din universităţi şi în minţile vulnerabile ale tinerilor nu vor să asculte niciun punct de vedere care nu corespunde cu al lor sau să se angajeze în vreo dezbatere şi în mod frecvent elimină vorbitori şi lectori care nu sunt de acord cu ei. Aceasta este situaţia în universităţi, unde profesorii sunt nevoiţi să-şi dea demisia după ani de carieră.
Greta Thunberg pretinde că Marea Britanie este principalul criminal în problema climatică. Acolo a început revoluţia industrială. Copiii ca ea vor să renunţăm la creşterea anuală în economiile noastre şi să mergem înapoi, să folosim biciclete şi să nu mai zburăm indiferent de costurile economice şi să ne cheltuim toţi banii pe orice taxă ni s-ar impune, indiferent de sărăcia pe care ar trebui s-o îndurăm.
Niciunul dintre aceşti suporteri ai noii lumi marxiste n-a trăit vreodată într-un sistem comunist, n-a trebuit niciodată să stea la rând ore în şir la -20 de grade pentru lapte, n-a trebuit niciodată să urce 11 etaje pentru că liftul din blocul deţinut de guvern nu funcţionează şi nici n-a trebuit să stea 12 ore la coadă ca să aibă benzină pentru maşina lor care a fost livrată abia după 5 ani.
Ei se folosesc de acoperirea unor mişcări ca Black Lives Matter, Wokeism şi genderism pentru a-şi promova ambiţiile lor de extremă stânga. Schimbarea climatică este avangarda acestei mişcări.
Ei cred că, într-un fel pe care nu ştiu să-l explice, capitalismul este cauza, şi niciodată răspunsul la schimbarea climatică. Ei cred că doar guvernele prin planificarea unor cheltuieli uriaşe - economia planificată - poate rezolva toate problemele şi vor naţionalizarea tuturor mijloacelor de producţie, energiei şi transporturilor etc.
Impresia lor este că lucrurile care ne fac plăcere sunt rele pentru planetă şi, drept urmare, ar trebui să ne schimbăm comportamentul. Nu mai cumpăra maşini de teren, nu mai merge în croaziere şi nu mai efectua zboruri lungi. Concepţia lor este că oamenii nu vor renunţa la ce-şi doresc, astfel că fiecare aspect al vieţii trebuie să fie controlat de către guvern pentru a realiza schimbarea climatică şi utopia lor "woke".
Deci distraţi-vă cât mai puteţi, cât mai repede, pentru că noua generaţie vrea să intre într-un sistem şi în ruină economică, pentru a salva planeta pentru o lume autoritară.
• Refuzul Indiei şi al Chinei de a rupe economiile lor de dependenţa de cărbune umbreşte conferinţa Cop26
Refuzul Indiei şi al Chinei de a rupe economiile lor de dependenţa de cărbune aruncă o umbră uriaşă asupra conferinţei Cop26 privind schimbarea climatică de la Glasgow.
INDIA:
La COP26 au apărut neînţelegeri. Cu toate că Narendra Modi al Indiei şi-a făcut apariţia, a făcut-o doar ca să-i informeze pe ceilalţi lideri ai lumii că 70% din producţia şi generarea de energie a Indiei provine din cărbune şi că, chiar şi dacă şi-ar atinge ţinta sa de 500 gigawaţi de energie solară şi de alte tipuri regenerabile până în 2030, India tot va fi dependentă în proporţie de 50% de cărbune. La scurt timp după întâlnirea Cop 26, Modi a decis să mărească producţia de cărbune la 1 miliard de tone pentru a reduce penuria de cărbune; 55 de mine noi de cărbune sunt planificate şi există planuri de extindere pentru alte 193 de mine. Modi spune că e treaba ţărilor bogate să devină "net negative" - cu alte cuvinte să absoarbă mai mult carbon decât emit, şi a spus că India nu va atinge net zero până în 2070.
CHINA:
Xi Jinping, preşedintele Chinei, va construi în continuare noi mine de cărbune în China, iar cărbunele va fi o parte importantă a mixului energetic până cel puţin în 2060. Cărbunele este esenţa puterii comuniste în nordul ţării şi cheia pentru continuarea industrializării rapide şi a planurilor de creştere.
Aceasta este natura impasului din conflictul dintre activiştii climatici care critică goana după creştere, fie ea murdară sau nu, în economiile emergente şi economiile mai sărace care cred că puterile vestice vor să le oprească creşterea.
Notă: Autorul este membru al Institutului Contabililor Autorizaţi din Anglia şi Ţara Galilor de 42 de ani şi este consilier fiscal în Marea Britanie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2021, 01:24)
Asa cred si eu.
2. bravo!
(mesaj trimis de cititor Bursa în data de 04.11.2021, 04:45)
"toţi nişte idioţi"
-
In sfarsit, un om care nu se fereste sa spuna ceea ce gandeste.
Un sincer multumesc, domnule Ian Deacon!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2021, 09:30)
CITAT => "Copiii ca ea vor să renunţăm la creşterea anuală în economiile noastre şi să mergem înapoi, să folosim biciclete şi să nu mai zburăm indiferent de costurile economice şi să ne cheltuim toţi banii pe orice taxă ni s-ar impune, indiferent de sărăcia pe care ar trebui s-o îndurăm."
CONCLUZIE (tot printr-un citat) => "Numai nebunii si economistii considera ca cresterea economica poate continua fara oprire."
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2021, 18:54)
cresterea economica continua atat timp cat impulsuri pozitive de productivitate vine din urma (fie demografica / migratoare /tehnologica/ etc).
Ciclulrile economice se supun unor trenduri lungi economice!! Trendul generatiilor format din mai multe generatii ce sustin pozitiv urcarea spre platou; cand trendul generatiilor se inverseaza urmeaza o perioada de comborare de pe platoru (Romaniaa, egipt, afganistan, liban, siria, bulgaria, au fost - unele sunt si acum - exemple recente).
PS: se ia datele istorice ale GDPului / GNPul pe cat de lung se poate (datele sunt si la ins dar vad ca are placerea de a nu face publice graficele istorice.. alea mai jos de 1940... si cele din timpul comunismului si ale de pe vremea lui Carol); datele istorice ale GDPului se vor baga in sistem de graafic LOGARITM; aceste date vor afisa fara echivoc varfurile si coborarile (la 5-10-15- ani) care impreuna formeaza parabola ascendenta si descendenta din trendul lung al generatiilor / economiei / tarii / teritoriului.
trendul mai gdpurilor la mai multe natii arata ca se coboara (in termeni reali nu nominal) pe trend; simultan in alte natii / continente se urca!
semnat comenturi "cretine"
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de alex în data de 04.11.2021, 21:32)
Cresterea economica este masurata financiar, adica in bani. E un numar. Poste continua la infinit.
4. și cele subdezvoltate
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2021, 16:17)
Din păcate și economii mai puțin dezvoltate, că a României, sunt in aceeași barcă doar că la cabinele economy cu WC la comun.
Noi nu avem cum sa o ducem mai bine ca ei prin prisma relațiilor economici și mai ales a mentalității noastre de provinciali pentru care ce fac aia bogați ești maximul posibil. Practic ne plafonam la 80% din vest din start și de-aia nu ii putem ajunge niciodată, cu atât mai puțin depăși.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2021, 18:56)
Dincolo de povestile ideologice ceasul ticaie si nu de bine. Vom vedea daca in 10,15 sau 20 de ani limitarile vor veni predominant de la guverne sau de la schimbarile climatice.