CORINA CREŢU: "Prin deciziile Comisiei Juncker, România a reuşit să evite dezangajarea a 750 de milioane de euro"

Elena Deacu
Fonduri Europene / 13 mai 2015

Până acum, prin deciziile Comisiei Juncker a fost evitată dezangajarea a aproape 750 de milioane de euro doar prin acceptarea finanţării retrospective a proiectelor Centurii ocolitoare din jurul Constanţei, al autostrăzii Timişoara, al autostrăzii Cernavodă Constanţa şi al drumurilor naţionale DN 56, DN 66, DN 76, transmite comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu.

"Am creat încă de anul trecut un grup de lucru special la nivelul Directoratului General din subordinea mea pentru a identifica posibilele soluţii pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene în România.

De asemenea, am sprijinit dezvoltarea capacităţii administrative prin acceptarea rambursării salariilor personalului care gestionează fonduri europene, inclusiv pentru anul 2014, sub condiţia aplicării criteriilor de performanţă în activitate", a arătat comisarul.

Corina Creţu s-a întâlnit ieri cu noul ministru al fondurilor europene, Marius Nica, şi cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Mihaela Ciuciureanu.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat stadiul implementării programelor operaţionale 2007 - 2013, adoptarea noilor programe operaţionale 2014 - 2020, stadiul îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante, instrumentele financiare, finanţarea retrospectivă şi fazarea proiectelor, precum şi impactul grupului special de lucru pentru o mai bună implementare.

Comisarul pentru politici regionale l-a felicitat pe ministrul Nica pentru numirea în funcţie şi l-a asigurat de întreg sprijinul său: "Având în vedere că mai avem un drum lung şi dificil de parcurs în implementarea şi utilizarea corectă şi eficientă a fondurilor europene structurale şi de investiţii în România, puteţi conta pe sprijinul meu şi al echipei mele pentru realizarea obiectivelor noastre comune".

În încheierea întâlnirii, Corina Creţu a subliniat necesitatea continuării eforturilor de absorbţie din partea autorităţilor române: "Atât eu, cât şi serviciile mele, facem tot ceea ce ţine de noi pentru a ajuta România să investească o parte cât mai mare din fondurile aferente perioadei 2007 - 2013, dar eforturilor noastre trebuie ca autorităţile de la Bucureşti să le răspundă cu aceeaşi hotărâre şi cu soluţii eficiente de ameliorare a sistemului de gestionare a fondurilor europene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb