Corina Popescu, numită director general interimar la Electrica

V.D.
Ziarul BURSA #Companii / 17 octombrie 2018

Consiliul de Administraţie al Electrica şi directorul general Dan Cătălin Stancu au agreat de comun acord încetarea colaborării începând cu data de 1 noiembrie 2018. În locul său a fost desemnată director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou Director General, Georgeta Corina Popescu, se arată într-un comunicat al Electrica.

Aceasta a ocupat din iunie 2018 până în prezent poziţia de Director General al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica. Această schimbare din funcţie este făcută la doar câteva zile după ce Arielle Malard de Rothschild a decis să renunţe la funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Electrica.

Pentru a asigura continuitatea, Consiliul de Administraţie a desemnat-o în calitate de director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou Director General, pe Georgeta Corina Popescu, în prezent director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica. Consiliul a anunţat că va demara imediat un proces de recrutare transparent, prin intermediul Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, pentru a selecta un succesor.

Absolventă a Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, specializarea Electroenergetică, Corina Popescu şi-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Bucureşti. Începând cu anul 2007, domnia sa a trecut în sectorul privat, unde a ocupat funcţii importante în cadrul Grupului E.ON România şi al Grupului OMV. În perioada decembrie 2015 - februarie 2017, a ocupat poziţia de secretar de stat în Ministerul Energiei. În martie 2017, a fost numită în directoratul Transelectrica, iar începând cu 1 iunie 2017 preşedinte al directoratului Transelectrica.

Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienţi şi acoperă trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb