ZIARUL BURSA

17 octombrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Fotografie de Oana B.

"Preşedintele ANRE a spus ce, dar a uitat să spună cine şi când"

Companii / 17 octombrie 2018

(Interviu cu Jack Cutişteanu, directorul general al Petprod)

"Dacă dă un îngheţ, s-a terminat, suntem pe blackout"

Reporter: Care sunt principalele probleme cu care se confruntă participanţii la piaţa de energie?

Jack Cutişteanu: O să vă descriu una dintre ele, pe marginea căreia Petprod a şi făcut o sesizare către ANRE. Este vorba despre Ordinul 76/2017, care stipulează o ipoteză falsă, respectiv că dezechilibrele membrilor unei Părţi Responsabile cu Echilibrarea (PRE) se compensează strict în interiorul conturului respectivei PRE. Repet, este o ipoteză falsă, pentru că acest contur este virtual, iar compensarea între participanţii la piaţă se face, practic, la nivel de sistem, nu la nivel de PRE.

Raportul asupra recursului din procesul cu cele 8 bănci - admisibil

ÎCCJ A DECIS ÎN CAZUL DESCHIS DE PIPEREA: Raportul asupra recursului din procesul cu cele 8 bănci - admisibil

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 17 octombrie 2018

Raportul Parakletos asupra recursului formulat în procesul deschis împotriva celor opt banci comerciale care au acordat credite în franci elveţieni (CHF) a fost declarat admisibil, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), după cum a anunţat avocatul Gheorghe Piperea, preşedintele Asociaţiei, pe pagina sa de Facebook. Domnia sa a menţionat: "Nu înseamnă că am câştigat, ci doar că putem să mergem mai departe, la analiza în camera de consiliu a raportului şi, ulterior, la ju­decata pro­priu-zisă a cauzei.

"Circa 70% din populaţie consideră că Pilonul II trebuie menţinut"

ASOCIAŢIA PENTRU PENSIILE ADMINISTRATE PRIVAT DIN ROMÂNIA: "Circa 70% din populaţie consideră că Pilonul II trebuie menţinut"

A.I.Piaţa de Capital / 17 octombrie 2018

Radu Crăciun: "Un milion din cetăţenii ţării noastre au 10.000 de lei în cont, bani de care nu ştiu" 

Aproximativ 70% din populaţia activă a ţării noastre consideră că este necesară menţinerea Pilonului II, în arhitectura sistemului de pensii, se arată într­-un studiu sociologic realizat la cererea Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) de către compania de cercetare ISRA Center şi prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Prin nerespectarea legii, populaţia a pierdut 1,9 miliarde de euro"

RADU CRĂCIUN, APAPR: "Prin nerespectarea legii, populaţia a pierdut 1,9 miliarde de euro"

A.I.Piaţa de Capital / 17 octombrie 2018

"Când adunările şi scăderile din buget nu mai dădeau, întotdeauna cineva îşi amintea de puşculiţa Pilonului II", a spus Radu Crăciun 

Beneficiarii Pilonului II de pensii au cu 1,9 miliarde de euro mai puţin în conturi, ca urmare a nerespectării Legii 411/2004, privind fondurile de pensii administrate privat, suma reprezentând contribuţiile nevirate, a precizat, ieri, Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), într-o conferinţă de presă.

Modernizarea transportului public, o necesitate pentru smart-city

Modernizarea transportului public, o necesitate pentru smart-city

George Marinescu Companii / 17 octombrie 2018

În ţara noastră administraţiile publice nu sunt preocupate de modernizarea transportului public şi nici de găsirea unor metode care să ducă la decongestionarea traficului rutier în marile aglomerări urbane, în condiţiile în care autorităţile centrale au semnat Acordul din 2015 de la Paris cu privire la reducerea poluării atmosferice. Aceasta a fost ideea principală a conferinţei desfăşurată, ieri, la Palatul Parlamentului, intitulată "Transport inteligent. Trafic inteligent", organizată de către Jump to SMART-ERomania, sub egida Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor.

În deschiderea evenimentului, Lucian Bode, preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, a menţionat că, deşi există interes în ţara noastră pentru crearea unei infrastructuri de transport sustenabile, înregistrăm un decalaj mare faţă de alte state ale Uniunii Europene. El a spus: "Este nevoie de deschiderea şi promovarea parteneriatelor solide pentru dezvoltarea serviciilor de transport inovative. Transportul public trebuie să fie unul verde, curat şi eficient".

Preluarea Bancpost de către Banca Transilvania, aprobată de acţionari

Preluarea Bancpost de către Banca Transilvania, aprobată de acţionari

Emilia Olescu Bănci-Asigurări / 17 octombrie 2018

Acţionarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat, ieri, preluarea Bancpost, proces care va fi finalizat în data de 31 decembrie, acest an.

Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT, a menţionat: "Având la bază sinergiile Banca Transilvania - Bancpost şi văzând rezultatele de până acum, avem încredere că vom finaliza cu bine planul ambiţios al integrării în decembrie, când cele două bănci vor fuziona".

Autorităţile aşteaptă exploatarea marilor zăcăminte de gaze descoperite recent

Autorităţile aşteaptă exploatarea marilor zăcăminte de gaze descoperite recent

A.V.Companii / 17 octombrie 2018

România este ţara cu cea mai redusă dependenţă de importurile de gaze, în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), asigurând peste 89% din consumul de gaze din producţia internă on-shore şi off-shore, potrivit domnului Corneliu Condrea, director în cadrul Ministerului Energiei, care menţionează că ţara noastră poate obţine poziţia de jucător important pe piaţa gazelor din regiune în urma investiţiilor care urmează să fie realizate la zăcămintele majore descoperite în ultimii ani.

Amendă de 800 de milioane de euro pentru "Audi"

Amendă de 800 de milioane de euro pentru "Audi"

A.V.Internaţional / 17 octombrie 2018

Compania auto germană "Audi" AG, divizie a grupului "Volkswagen" AG, a fost amendată cu 800 de milioane de euro (927 de milioane de dolari) pentru încălcarea nivelului emisiilor poluante la motoarele diesel de şase şi opt cilindri, conform Reuters.

Medicină şi ceasuri inteligente

O.D.Companii / 17 octombrie 2018

Ceasurile inteligente devin un accesoriu foarte important pe axa medic - pacient. Testele sunt încurajatoare şi cu ajutorul lor se reduce mult din timpul alocat unei vizite clasice la medic.

Toţi indicii în creştere, în ton cu cei europeni

BVB Toţi indicii în creştere, în ton cu cei europeni

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 17 octombrie 2018

Transferuri cu 0,5% din acţiunile Fondul Proprietatea, realizate prin piaţa "deal" 

Şedinţa de tranzacţionare de ieri a fost marcată de aprecieri ale tuturor indicilor bursei, evoluţie în ton cu tabloul pieţelor europene şi deschiderea celor de peste ocean.

Ieşirea din scenă şi marea schimbare

Cornel CodiţăEditorial / 17 octombrie 2018

Cornel Codiţă

Rezultatele alegerilor locale din Bavaria sună îndelung clopotele unui sfîrşit de epocă. Nu doar al personajului Merkel, ci al unui întreg sistem politic, devenit irelevant pentru marile mişcări ale societăţii germane, pentru întîlnirea ei cu un tip de viitor care nu mai seamănă, cîtuşi de puţin, cu trecutul.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Saint-Gobain redeschide linia de producţie a Isover Ploieşti

Mihai GongoroiCompanii / 17 octombrie 2018

Linia de producţie de vată minerală din sticlă a Isover Ploieşti a fost redeschisă, ieri, de către producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain, după efectuarea proceselor de modernizare şi retehnologizare, investiţie în valoare...

IMACRO NEWSLETTER 17 Octombrie 2018

IMACRO NEWSLETTER 17 Octombrie 2018

Macroeconomie / 17 octombrie 2018

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut semnificativ peste aşteptări în octombrie 2018, cu 14,1 puncte, până la -24,7 puncte, nivel similar cu cel din iulie 2018 şi minim al ultimelor 74 de luni.

Corina Popescu, numită director general interimar la Electrica

V.D.Companii / 17 octombrie 2018

Consiliul de Administraţie al Electrica şi directorul general Dan Cătălin Stancu au agreat de comun acord încetarea colaborării începând cu data de 1 noiembrie 2018. În locul său a fost desemnată director general provizoriu, pentru o periodă de...

Investitorii arabi, invitaţi în ţara noastră

I.Ghe.Companii / 17 octombrie 2018

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a solicitat companiilor din Emiratele Arabe Unite să vină în România şi să participe la proiectele de investiţii derulate în infrastructură în parteneriat public-privat, se arată într-un comunicat de presă al...

Preşedintele României vizitează Confindustria, la Roma

Preşedintele României vizitează Confindustria, la Roma

F.A.Companii / 17 octombrie 2018

Confindustria Romania, Camera de Comert şi Industrie a României şi Confindustria, forum pe tema relaţiilor economice italo-române  

Pe 16 octombrie, Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a deplasat la Roma pentru aniversarea a zece ani...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo