Saint-Gobain redeschide linia de producţie a Isover Ploieşti

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii / 17 octombrie 2018

Linia de producţie de vată minerală din sticlă a Isover Ploieşti a fost redeschisă, ieri, de către producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain, după efectuarea proceselor de modernizare şi retehnologizare, investiţie în valoare de circa 5 milioane de euro care va crea până la 170 de locuri de muncă în acest an şi anul următor.

La sfârşitul anului 2015, Saint-Gobain a sistat activitatea liniei de producţie de vată minerală din sticlă a fabricii Isover, disponibilizând peste 40 de angajaţi. La vremea aceea, oficialii societăţii afirmau: "Decizia de a opri activitatea la această linie de producţie a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcţii, a scăderii continue a vânzărilor şi profitabilităţii activităţii, în contextul în care în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producţie de vată minerală din fibre de sticlă".

În cadrul evenimentului de redeschidere a liniei de producţie, Ovidiu Păscuţiu, directorul general al Saint-Gobain Construction Products România - Rigips şi Isover, a declarat: "Repornirea acestei linii este un prim mare pas în planul nostru de redefinire a fabricii drept un centru strategic, puternic, global al brandului Isover şi al grupului Saint-Gobain. Această reuşită este parte din planul nostru de dezvoltare a afacerii Isover în România şi în regiunea Europei de Sud-Est".

Conform estimărilor domnului Păscuţiu, grupul Saint-Gobain a realizat investiţii, în ţara noastră, în ultimii cincisprezece ani, de aproximativ 625 milioane de euro.

În prezent, grupul francez îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră în cadrul a nouă linii de afaceri, operând treisprezece unităţi de producţie în zece situri industriale, numărând peste 1700 de angajaţi.

Directorul general al Saint-Gobain Isover a mai subliniat: "Prin acestă investiţie şi prin cele care urmează, grupul Saint-Gobain îşi reafirmă angajamentul faţă de România, de piaţa locală şi cea regională şi faţă de oraşul Ploieşti şi dezvoltarea economică a acestuia".

Fabrica Isover din Ploieşti este una dintre puţinele fabrici din lume în care se produce atât vată minerală de sticlă, cât şi vată minerală bazaltică.

Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, prezent la eveniment, s-a declarat mulţumit de decizia grupului francez de a investi în această linie de producţie şi a anunţat un proiect comun de educaţie cu compania care activează în Ploieşti, declarând: "Municipiul nostru se confruntă cu o situaţie specială. Foarte mulţi ploieşteni, activi, îşi găsesc locuri de muncă în afara Ploieştiului. De aceea, orice investiţie făcută în municipiul Ploieşti este bine venită, investiţiile fiind elemente importante în reducerea acestui fenomen. (...) Investiţiile viitoare ale Saint-Gobain vor aduce noi angajaţi şi vor pune o bază solidă într-un oraş care porneşte pe o nouă cale de dezvoltare. (...) Le mulţumesc (n.r. companiilor), de asemenea, pentru un proiect educaţional, deoarece dorim pe legislaţia şcolii-duale, alături de Saint-Gobain şi Isover, să dezvoltăm o linie de specialişti în acest domeniu".

Totodată, domnul Păscuţiu a mai precizat că Isover lucrează în această perioadă la modernizarea celei de-a doua linie de producţie a fabricii, de vată minerală bazaltică, în scopul măririi capacităţii de producţie.

Domnia sa a precizat: "Modernizarea acelei capacităţi ne va permite să răspundem cererii în creştere de vată bazaltică, prin extinderea capacităţii la 30.000 de tone/an, adăugând în principal soluţii pentru izolarea termică a faţadelor şi pentru terasele clădirilor industriale, care astăzi sunt greu de găsit. Acest proiect ne va permite să realizăm în România şi în ţările din regiune clădiri cu eficienţă energetică crescută. (...) Spun în ţările din regiune pentru că de la fabrica Isover din Ploieşti deja livrăm produse din vată minerală de sticlă şi chiar bazaltică, în unele ţări".

Conform domnului Păscuţiu, odată cu creşterea capacităţii de producţie, Isover va livra soluţii complete de vată de sticlă şi bazaltică în toate ţările din regiune, anume Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Kosovo şi Albania.

Francois Xavier Moser, directorul general al grupului Saint-Gobain pentru regiunea Europei Centrale şi de Est, a conchis: "Companiile noastre investesc în continuare în scopul creşterii performanţelor şi modernizării liniilor noastre de producţie, iar, în acelaşi timp, menţinem protecţia mediului şi sustenabilitatea în nucleul strategiei noastre. (...) Credem în potenţialul regiunii în care activăm, iar fabricile noastre din regiune sunt o reflecţie a angajamentului nostru pe termen de a deservi nevoile fiecărei pieţe, în funcţie de specificităţile locale, (...) iar redeschiderea acestei linii arată că ne dorim să fim aproape de nevoile clienţilor".

Linia de producţie de vată minerală din fibră de sticlă va avea o capacitate de producţie de peste 20.000 de tone pe an şi a necesitat o investiţie de circa cinci milioane de euro, potrivit grupului francez.

Isover este prezent pe piaţa românească de 20 de ani, în timp ce grupul Saint-Gobain activează în peste 60 de ţări şi are venituri anuale de circa 200 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb