Investitorii arabi, invitaţi în ţara noastră

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 17 octombrie 2018

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a solicitat companiilor din Emiratele Arabe Unite să vină în România şi să participe la proiectele de investiţii derulate în infrastructură în parteneriat public-privat, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Şeful Executivului a efectuat, ieri, o vizită în Emiratele Arabe Unite unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre dorinţa de consolidare a relaţiilor între mediile de afaceri dintre cele două state, accentul fiind pus pe cooperarea sectorială în domenii precum energie, agricultură, investiţii, securitatea infrastructurii critice, turism şi situaţii de urgenţă.

În privinţa conflictelor din zona Orientului Mijlociu şi a Orientului Apropiat, Dăncilă a spus că, în perioada în care ţara noastră va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, va continua să acorde o importanţă deosebită vecinătăţii sudice a Uniunii Europene, concomitent cu promovarea soluţionării pe cale politică a diferendelor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Poziţia şefului Guvernului este în dezacord cu recentele avertismente venite de la Comisia de la Bruxelles cu privire la fondurile alocate ţării noastre pentru infrastructură, sume care nu au fost trase de către autorităţile de la Bucureşti. Practic, Viorica Dăncilă susţine că este nevoie de parteneri privaţi pentru proiectele mari de infrastructură în condiţiile în care comisarul pentru politică regională Corina Creţu afirmă că ţara noastră are bani alocaţi de Comisia Europeană pentru aceste proiecte, inclusiv pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi.

În privinţa politicii externe a Uniunii, pentru perioada 1 ianuarie-1 iulie 2019, Viorica Dăncilă dă declaraţii care nu au la bază nicio consultare cu ceilalţi factori de decizie de la Bruxelles, poziţia sa exprimată în Emiratele Arabe Unite nefiind nici măcar discutată de ministrul de externe Teodor Meleşcanu cu omologii săi din celelalte state membre ale UE.

Turneul din Turcia şi din zona Golfului efectuat de premierul Dăncilă în căutarea unor investitori puternici vine în contextul în care la Bucureşti trenează înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, fond pe care liderul PSD Liviu Dragnea l-a anunţat imediat după vizita pe care el şi Viorica Dăncilă au efectuat-o în Israel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb