CORNEL PIEPTEA: Benzile unice pentru RATB - o soluţie ieftină, ignorată de Sorin Oprescu

Elena Deacu
Companii / 4 august 2015

Beneficiile implementării benzilor unice pentru transportul public sunt multiple, de la reducerea costurilor RATB prin creşterea vitezei de deplasare a mijloacelor de transport în comun, la creşterea numărului de bucureşteni care folosesc vehiculele RATB, transmite viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, care îl acuză pe primarul Sorin Oprescu de "nepăsare" faţă de "problemele reale ale bucureştenilor".

Într-un comunicat remis redacţiei, Cornel Pieptea arată că "nu e nevoie de studii sociologice complexe ca să aflii că principala problemă a locuitorilor Capitalei este traficul infernal, care transformă orice deplasare a bucureştenilor într-un coşmar zilnic". "Deşi această situaţie incomodă este binecunoscută de primarul Sorin Oprescu, în cei 7 ani de mandat nu a venit cu o soluţie reală la această problemă, promiţând la schimb autostrăzi şi metrouri suspendate, imposibil de realizat pe termen scurt şi mediu.

Nepăsarea lui Sorin Oprescu faţă de problemele reale ale bucureştenilor este cu atât mai evidentă cu cât acesta are pe masă, încă din luna decembrie a anului trecut, o soluţie ieftină şi eficientă pentru un trafic decent în Capitală, consideră viceprimarul.

Potrivit domniei sale, este vorba despre un Proiect de Hotărâre privind instituirea de benzi de circulaţie dedicate mijloacelor de transport public de persoane pe unele artere de circulaţie din Municipiul Bucureşti, o iniţiativă a consilierilor generali ai PNL. Proiectul prevede înfiinţarea de benzi unice dedicate mijloacelor de transport RATB pe 37 de artere din Capitală, totalizând aproape 60 de km.

Această soluţie, care este folosită cu succes în toate oraşele europene importante, este aplicată şi în Bucureşti pe câteva artere, dar proiectul de extindere a fost abandonat de Sorin Oprescu, din motive necunoscute, deşi în campania electorală acesta promitea un sistem extins de benzi unice pentru RATB. Nu este însă nici prima nici ultima promisiune electorală uitată de Sorin Oprescu, transmite Cornel Pieptea.

Domnia sa consideră că fluidizarea traficului în Capitală, prin implementarea benzilor unice pentru mijloacele de transport în comun, reprezintă o modalitate de creştere a capacităţii de transport, având în vedere reducerea constantă a parcului auto în cei 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu.

"Bucureştenii trebuie să meargă cu plăcere atât în vehiculele RATB, cât şi în traficul din Capitală, motiv pentru care, în numele consilierilor generali ai PNL, îi solicit lui Sorin Oprescu să pună proiectul de Hotărâre privind benzile unice dedicate transportului în comun pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti", conchide Viceprimarul Capitalei

.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb