CORONAVIRUS:  Comisia Europeană atenţionează că purtarea măştii ar putea redeveni necesară

F.D.
Internaţional / 2 septembrie 2022

Comisia Europeană atenţionează că purtarea măştii ar putea redeveni necesară

Comisia Europeană a avertizat astăzi asupra posibilităţii de a fi necesară în lunile următoare reintroducerea unor măsuri menite să încetinească răspândirea COVID-19, inclusiv purtarea măştii şi limitarea reuniunilor, şi a insistat asupra importanţei vaccinării pentru a ţine pandemia sub control, anticipând de asemenea că o provocare în acest sezon ar putea fi şi gripa, pe lângă COVID-19, consemnează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

''Ultimii doi ani au demonstrat că UE se poate confrunta cu un nou val de COVID-19'', ce coincide cu revenirea din concedii, cu redeschiderea şcolilor şi scăderea temperaturilor, menţionează executivul comunitar într-un raport asupra modului în care statele UE trebuie să se pregătească pentru a răspunde unei noi înmulţiri a cazurilor de COVID-19 ce ar putea surveni toamna aceasta şi iarna care vine.

În plus, este probabil ca ''UE să se confrunte cu un sezon cu o circulaţie activă a altor virusuri respiratorii, inclusiv gripa'', ceea ce va presupune ''o provocarea pentru sistemele de sănătate naţionale deja suprasolicitate'', semnalează acelaşi raport.

Prin urmare, Comisia Europeană recomandă statelor membre să continue campaniile de vaccinare ''folosind vaccinurile în prezent disponibile pentru a reduce spitalizările, îmbolnăvirile grave şi decesele'', iar pentru momentul când vor fi disponibile vaccinurile adaptate variantelor coronavirusului să se ''dezvolte programe naţionale de vaccinare care să descrie ce vaccinuri trebuie folosite pentru anumite grupuri de populaţie'', dând prioritate celor din categoriile de risc, precum vârstnicii, persoanele cu comorbidităţi sau cele imunodeprimate.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat joi vaccinurile anti-COVID-19 produse de companiile Pfizer-BioNTech şi Moderna care au fost adaptate pentru a oferi protecţie împotriva Omicron, varianta coronavirusului SARS-CoV-2 devenită dominantă în această perioadă în Europa.

Dar, pe lângă vaccinare, executivul comunitar subliniază şi importanţa ''măsurilor non-farmaceutice'' pentru frânarea pandemiei, inclusiv purtarea măştii şi limitarea reuniunilor. ''Dacă astfel de măsuri se aplică înaintea sau la începutul următorului val, impactul lor va fi mai mare. Prin urmare, este posibil să fie nevoie de reintroducerea unor măsuri non-farmaceutice în lunile următoare'', atenţionează Comisia Europeană.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Doar a apărut vaccinul, începe nebunia sa vedeți acum îmbolnăviri pe banda rulanta

    1. Oculta face bani

    Parca ne intoarcem in timp, la celebrul spectacol tv de pe vremea lui Ceasca: "Cu masca, fara masca", de data asta pus in scena in toata UE ! Oricum, din toamna lui 2021de cand bestiile astea au reintrodus botnitza in aer liber, eu nu am mai purtat-o deloc pe strada si nici de-acum incolo nu intentionez sa o mai port! Mai degraba scriu pe mine: Atentie, caine rau!

    1. ai grija ce iti doresti, cateodata se-mplineste

      Daca zici tu...

    Masca o escrocherie , dar si o afacere pentru unii . este inutila pentru cei sanatosi . face mai mult rau mai ales la copii .

    urmeaza framantari sociale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb