CORONAVIRUS: Compania Pfizer a cerut autorizarea de urgenţă a pastilei sale anti-COVID în SUA

J.P.
Internaţional / 17 noiembrie 2021

Compania Pfizer a cerut autorizarea de urgenţă a pastilei sale anti-COVID în SUA

Compania Pfizer a anunţat marţi că a cerut autorizarea de urgenţă în SUA a pastilei sale anti-COVID-19, un tratament foarte aşteptat pentru că poate fi administrat cu uşurinţă acasă în primele zile după apariţia simptomelor, în caz de contaminare, informează AFP, citat de Agerpres.

Pfizer a depus cererea sa pentru autorizarea acestui tratament antiviral la Agenţia pentru Medicamente a Statelor Unite (FDA), a anunţat gigantul farmaceutic într-un comunicat.

La începutul lunii noiembrie, Pfizer, care comercializează deja împreună cu compania germană BioNTech unul dintre cele mai eficiente vaccinuri împotriva COVID-19, a dezvăluit că antiviralul său oral PF-07321332, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, a demonstrat o eficienţă de 89% în prevenirea riscului de spitalizare sau de deces dacă este administrat în primele trei zile de la apariţia simptomelor, conform rezultatelor intermediare ale studiilor clinice.

Testele au fost întreprinse de Pfizer pe persoane adulte cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii COVID-19. Acestea au ingerat medicamentul o dată la fiecare 12 ore, timp de cinci zile.

Washington Post a informat marţi că executivul american intenţionează să anunţe săptămâna aceasta achiziţionarea a 10 milioane de tratamente antivirale.

Pfizer a anunţat că va investi până la 1 miliard de dolari în fabricarea şi distribuirea de Paxlovid.

Şi laboratorul american Merck a dezvoltat un tratament antiviral, molnupiravir, autorizat la începutul lui noiembrie într-o primă ţară, Regatul Unit.

Un comitet al FDA urmează să se reunească pe 30 noiembrie pentru a se pronunţa asupra cererii de autorizare a tratamentului Merck în SUA. Washingtonul a achiziţionat deja 3,1 milioane de tratamente Merck.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Eu consider ca aceasta este o veste foarte buna.

    Paxlovid este o asociere de 2 antivirale, dintre care unul deja utilizat de multi ani in practica clinica si cu rezultate bune. 

    Posologia este simpla: cale orala, numar mic de zile (5) si doar 2/zi, deci nu exista riscul de "pill fatigue". 

    Ramane de vazut pretul de retail si gradul de penetrare in farmacii, pentru ca degeaba solutia terapeutica este eficace, daca nu ai acces la ea in Romania.

    Cat despre nevoia de a institui tratamentului inca de la debutul simptomelor, cred ca acest obstacol informational va fi trecut relativ repede, pe masura ce echipele de reprezentanti medicali ai Pfizer vor disemina informatia catre medicii si farmacistii pe care ii viziteaza, de aici ajungand apoi catre end-users. 

    1. Stii ca are acelasi mecanism de functionare ca si ivermectina?

      Amesteci mere cu pere, chiar daca e acelasi mecanism, s-a dovedit ca NU EXISTA dovezi concludente privind scaderea spitalizarilor la pastilele pentru cai !

      Anonimul 1 are dreptate, dar problema e ca daca nu ajungi la medicul de familie pana intr-a patra zi, ca maxim in a 5-a zi de infectie, degeaba, din a 6-a zi nu mai are efect !

      O solutie ar fi posibilitatea medicului de pe ambulanta sa prescrie reteta de PAXLOVID concomitent cu confirmarea infectiei data de testul rapid, iar un membru de familie confirmat neinfectat sa poata merge la farmacie ! Persoanele ce locuiesc singure insa au probleme...  

      Anonimul 1.1. este putin probabil sa fie vreun profesionist in domeniul sanatatii, asa ca opinia dumnealui este de inteles.

      Surpriza neplacuta vine insa tocmai de la cei care ar trebui sa gireze terapia cu antivirale, in conditiile in care aceste medicamente nu sunt "de pe forumuri", ci avizate sau in curs de avizare de catre autoritati precum FDA american sau Agentia Europeana a Medicamentului (EMA). 

      In aceste conditii, 

      sunt de neinteles si contraproductive afirmatii precum cele facute de dr. Arafat sau de catre medicul pneumolog Tudor Toma. 

      Pentru referinta, ofer 2 articole tot din Bursa: 

      1.  

      RAED ARAFAT:"Tratamentul contra COVID-19 e mai toxic decât orice vaccin" 

      2. 

      MEDIC ROMÂN CARE TRATEAZĂ PACIENŢI COVID-19 ÎN MAREA BRITANIE:''Noile antivirale aprobate sau în curs de aprobare nu sunt un leac minune împotriva COVID-19'' 

      -

      Tot asa au comunicat la vremea respectiva si legat de COVID, respectiv vaccinare, apoi se mira ca populatia este "needucata" sau refractara. 

      "animale pentru cai".... sa nu o luam de la capat, mai cap de cal.

      Ivermectina a luat premiul Nobel pentru efectele asupra oamenilor si a fost deja folosita de 3-4 miliarde de oameni pe planeta, in scopuri anti-parazitare. 

      Ivermectina si pilula Pfizer au acelasi mecanism (dupa cum recunosti), studii de eficienta exista numeroase si in cazul Ivermectinei. In cazul pilulei Pfizer, studiul manufacturat de Pfizer ne arata doar ca pilula trebuie luata repede. 

      Ceea ce ne indica faptul ca are aceeasi problema ca si ivermectina. Pentru a putea inhiba proteaza 3CLPro, este nevoie de o concentratie in plasma la nivelul plamanilor imposibil de obtinut prin doza ingerata. Deci, daca virusul a ajuns la plamani, nici mama lui Pfizer si pilulele respective nu vor mai salva situatia. Acelasi lucru se intampla si cu ivermectina, acelasi mecanism, aceeasi limitare privind concentratia din plasma la nivelul plamanilor. 

      Mie a inceput sa creasca solzi, cum spunea ca o sa fie parintele arhimandritu ala de la manastire. Nu chiar de peste, mai mult de sarpe dar ar trebui sa se puna si de sarpe.

      Ca te vad citit, e buna ivermecina la cazul meu, daca iau dimineata pe inima goala? 

      Cum sigur ai un parazit in tine, da, este buna. Ia cu incredere pe reteta medicului.

      Bun sfat. Ma duc la veterinar sa iau reteta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb