CORONAVIRUS Vânzările globale de maşini în scădere cu 26%, faţă de anul trecut

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 28 august 2020

Vânzările globale de maşini în scădere cu 26%, faţă de anul trecut

Industria auto asistă la o scădere puternică a vânzărilor pe fondul pandemiei de de coronavirus. Vânzările globale de maşini au ajuns la 33.075.000 de unităţi în prima jumătate a anului, în scădere cu 26% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost comercializate 44,9 milioane de unităţi, potrivit automarket.ro.

În plus, o estimare a IHS Markit arată o posibilă scădere de 22% a vânzărilor de vehicule uşoare de la un an la altul.

Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în ţări precum Marea Britanie, Germanai şi Franţa, conform datelor analizate.

Rezultatele din prima parte a anului sunt cele mai modeste înregistrate de industria auto din 2009, atunci când piaţa a fost lovită de criza financiară. China rămâne de departe cea mai importantă piaţă auto, cu peste 10,2 milioane de unităţi în primele şase luni şi o scădere de 17%. Ţara asiatică a profitat însă de faptul că a fost afectată de pandemie în special în primele trei luni, înainte de o revenire puternică pe parcursul următoarelor trei luni. De altfel, celelalte pieţe majore au înregistrat scăderi mai puternice, cum ar fi piaţa din Statele Unite, care a avut un declin de 24%, la puţin peste 6,4 milioane de unităţi.

Honda estimează cel mai mic profit din ultimii 10 ani, în scădere cu 68% în 2020 pe fondul pandemiei de coronavirus. Estimările japonezilor vin după ce vânzările Honda au scăzut cu 40% în intervalul aprilie-iunie, iar pierderile s-au ridicat la peste un miliard de dolari.

Şi Grupul German BMW a raportat pierderi înainte de taxe şi dobânzi de 666 de milioane de euro în perioada aprilie - iunie 2020, de la un profit operaţional de 2,2 miliarde de euro în trimestrul doi din 2019. De asemenea, pierderile nete s-au situat la 212 milioane de euro, de la un profit de 1,48 miliarde de euro, conform Agerpres.

Marja de profit la divizia auto a ajuns în teritoriu negativ - 10,4% - în trimestrul doi din 2020, de la 6,5% în perioada aprilie - iunie 2019, după ce BMW a majorat investiţiile în vehiculele electrice, potrivit datelor companiei. Vânzările grupului german - care deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce - au început să se redreseze pe unele pieţe, inclusiv în China, astfel încât BMW se aşteaptă să revină pe profit, dar a avertizat că redresarea nu va fi suficientă pentru a compensa declinul vânzărilor în urma pandemiei.

De asemenea, producătorul de maşini Volkswagen a înregistrat o pierdere în valoare de 1,8 miliarde dolari, în prima jumătate a anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb