CORPORATE WATCH

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 13 mai 2010

România, Azerbaidjan şi Georgia înfiinţează o companie mixtă pentru tranzitul gazelor către Europa

România, Azerbaidjan şi Georgia au încheiat un acord, ieri, la Tbilisi, privind înfiinţarea unei companii mixte care va tranzita gaze azere către Europa, prin intermediul Georgiei, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Compania va fi înfiinţată la Bucureşti şi va avea ca acţionari companiile Romgaz Mediaş, SOCAR (Azerbaidjan) şi GOGC (Georgia). Proiectul prevede construcţia unui terminal de lichefiere a gazelor pe litoralul Mării Negre şi transportul maritim al acestora în România, care va construi o unitate de regazeificare.

Înfiinţarea companiei va avea loc în decurs de 30 de zile, potrivit acordului semnat de ministrul Economiei, Adriean Videanu, ministrul azer al Industriei şi Energiei, Natik Aliev, şi ministrul georgian al Energiei, Alexandr Ketaguri.

"Având în vedere că România a finalizat interconexiunea cu Ungaria, iar anul viitor va fi finalizata şi cea cu Bulgaria, sistemul naţional de transport va putea asigura transportul de resurse energetice din zona Mării Caspice către UE şi piaţa internă", a declarat Videanu în comunicat. În luna aprilie, cele trei părţi au semnat la Bucureşti un memorandum de cooperare în domeniul transportului gazelor naturale lichefiate.

MedLife va deschide prima farmacie în maxim două luni

Operatorul de servicii medicale private MedLife va intra pe piaţa de retail farmaceutic, urmând să deschidă în maxim două luni primele farmacii proprii, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Mihail Marcu. El a precizat că reţeaua se va numi PharmaLife, iar până la finele anului vor mai fi deschise alte trei unităţi în Bucureşti şi în ţară.

"Intenţionăm să deschidem farmacii în toate clinicile din reţea, prima urmând să fie deschisă în spitalul nostru Griviţa. Pentru primul an ne aşteptăm la venituri de două milioane euro, 90% provenind din plăţile directe ale pacienţilor care vin în centrele noastre, iar restul va fi acoperit prin contracte cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", a menţionat Marcu, citat de Mediafax. Investiţia pentru deschiderea unei farmacii a fost evaluată la 100.000 euro, la care se adaugă stocurile de medicamente a căror valoarea se ridică la 300.000-400.000 euro.

"Superior Taste Award" - medalia primită de Magiunul de Topoloveni

International Taste and Quality Institute (iTQi) a medaliat magiunul natural de prune Topoloveni cu "Superior Taste Award", fabricat de firma românească "Sonimpex" SRL. Produsul a fost trimis la Bruxelles pentru a fi analizat de juriul iTQi la sfârşitul lunii martie, primind comunicarea privind medalierea la începutul lunii mai.

iTQi este cea mai importantă organizaţie care promovează alimentele şi băuturile de calitate, având un juriu format din bucătari renumiţi şi experţi somelieri. Medalia decernată este o "garanţie a superiorităţii produselor alimentare şi un puternic ins-trument de marketing pentru cei distinşi de prestigiosul institut internaţional. Firmele medaliate pot folosi beneficiile aduse de premiu pe o perioadă de trei ani", ne-a spus Bibiana Stanciulov, administrator al "Sonimpex" SRL cu sediul în Bucureşti, adăugând: "Este prima recunoaştere internaţională a unui brand tradiţional, realizat după o reţetă autentică românească, veche de 100 de ani. (CORNELIA ANGELESCU)

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb