ZIARUL BURSA

13 mai 2010
Ediţia din 27.09.2024
Ieri, pensionarii au forţat gardurile de protecţie şi au ajuns la intrarea în faţa intrării de la Palatul Cotroceni, jandarmii intervenind pentru a-i opri pe protestatari. Două ambulanţe au fost solicitate la Palatul Cotroceni, după ce unora dintre participanţii la acţiunea de protest li s-a făcut rău.

Revolta bunicilor

CAROLINA IONESCUMacroeconomie / 13 mai 2010

Peste 1000 de pensionari au pichetat, ieri, Palatul Cotroceni, nemulţumiţi de intenţia de scădere a pensiilor cu 15% şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, pe care l-au acuzat că i-a înşelat.

Ministerul Agriculturii verifică cum s-au drenat banii de inundaţii

DUPĂ ARTICOLUL DIN "BURSA" Ministerul Agriculturii verifică cum s-au drenat banii de inundaţii

CĂTĂLIN DEACUMacroeconomie / 13 mai 2010

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a dispus efectuarea unui control la Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) şi la sucursalele acesteia, după ce ziarul BURSA a publicat, în exclusivitate, un articol care arată că în urma inundaţiilor din primăvara acestui an, la nivelul sucursalelor, s-au atribuit, fără licitaţie, lucrări de reparaţie în valoare de 1,5 milioane de euro unor firme private, din care o bună parte nu ar fi avut logistica necesară să le execute.

Spania reduce salariile din sectorul public cu 5%

ALINA VASIESCUInternaţional / 13 mai 2010

Premierul socialist al Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a anunţat, ieri, mai multe măsuri de austeritate menite să reducă deficitul bugetar, printre care diminuarea, în medie, cu 5% a salariilor din sectorul public, începând cu luna iunie, respectiv îngheţarea acestor remuneraţii anul viitor, şi eliminarea a 13.000 de posturi de funcţionari publici.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

OPINII Să ne minţiţi bine!

Gheorghe PipereaEditorial / 13 mai 2010

Gheorghe Piperea

În urmă cu 7-8 luni, estimam că Statul român ar putea intra în faliment dacă nu se vor fi luat măsuri economice sănătoase de ieşire din criză.

Romtelecom, profit în scădere cu 20% în primul trimestru

C.I.Companii / 13 mai 2010

Veniturile Romtelecom au scăzut în primul trimestru cu 3,3%, la 194,8 milioane euro, iar profitul EBITDA s-a redus cu 20,2%, la 59,3 milioane euro, potrivit unui raport al grupului elen OTE, acţionarul marjoritar al companiei, care notează că...

Creştere cu 29% a afacerilor "Rompetrol Rafinare"

(C.P.)Piaţa de Capital / 13 mai 2010 /

Rompetrol Rafinare (simbol RRC), companie membră a Grupului Rompetrol a înregistrat în primul trimestru o creştere cu 29% a cifrei de afaceri consolidate, de peste 800 de milioane dolari, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, şi un rezultat...

CORPORATE WATCH

F.A.Companii / 13 mai 2010

România, Azerbaidjan şi Georgia au încheiat un acord, ieri, la Tbilisi, privind înfiinţarea unei companii mixte care va tranzita gaze azere către Europa, prin intermediul Georgiei, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Tranzacţii sub două milioane lei

RASDAQ Tranzacţii sub două milioane lei

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 13 mai 2010

Lichiditatea segmentului Rasdaq de la Bursa de Valori Bucureşti a depăşi, ieri, cu greu un milion de lei (282.257 de euro), fiind susţinută de tranzacţiile cu titluri "Prospecţiuni", "Armax Gaz" şi "Minexfor" Deva.

Profitul "Allianz" a crescut de patru ori

Alina VasiescuInternaţional / 13 mai 2010

"Allianz" SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, anunţă că, în primul trimestru din 2010, profitul său a crescut de aproape patru ori faţă de perioada similară din 2009, în baza veniturilor din poliţele de viaţă şi sănătate,...

ING, din nou pe profit

Alina VasiescuInternaţional / 13 mai 2010

"ING Groep" NV, cea mai mare societate financiară din Olanda, a revenit la profit în primul trimestru din 2010, ca urmare a declinului pierderilor din investiţii, respectiv a scăderii volumului creditelor neperformante.

REVISTA PRESEI - 13.05.2010

Willy HomnerRevista Presei / 13 mai 2010

Înarmaţi cu umbrele, bastoane, sacoşe şi chiar cu sticle incendiare, mii de vârstnici au ieşit în stradă. Măsurile de austeritate anunţate de Executiv au dus la o explozie de nemulţumire. După vârstnici, mamele, sindicaliştii din Educaţie şi cei...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 13.05.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 13 mai 2010

Financial Times

SAP cumpără Sybase pentru 5,8 miliarde dolari

SAP, cel mai mare producător mondial de software pentru administrarea afacerilor, a decis să cumpere rivalul american Sybase, într-o tranzacţie ce valorează 5,8 miliarde de...

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo