Revolta bunicilor

CAROLINA IONESCU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 13 mai 2010

Ieri, pensionarii au forţat gardurile de protecţie şi au ajuns la intrarea în faţa intrării de la Palatul Cotroceni, jandarmii intervenind pentru a-i opri pe protestatari. Două ambulanţe au fost solicitate la Palatul Cotroceni, după ce unora dintre participanţii la acţiunea de protest li s-a făcut rău.

Ieri, pensionarii au forţat gardurile de protecţie şi au ajuns la intrarea în faţa intrării de la Palatul Cotroceni, jandarmii intervenind pentru a-i opri pe protestatari. Două ambulanţe au fost solicitate la Palatul Cotroceni, după ce unora dintre participanţii la acţiunea de protest li s-a făcut rău.

Pensionarii au protestat ieri la Cotroceni împotriva tăierii pensiilor

Grevă generală în învăţământ, din 31 mai

Peste 1000 de pensionari au pichetat, ieri, Palatul Cotroceni, nemulţumiţi de intenţia de scădere a pensiilor cu 15% şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, pe care l-au acuzat că i-a înşelat.

Concomitent cu protestul de la Palatul Cotroceni, pensionarii au protestat şi sediile prefecturilor din ţară.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor, Preda Nedelcu, a declarat că pensionarii sunt nemulţumiţi de propunerea de scădere a pensiilor cu 15%, spunând că, decât să le scadă pensiile, preşedintele Traian Băsescu mai bine ar da tuturor pensionarilor cianură, pentru a scăpa de ei, să nu mai fie "o povară pentru întreaga ţară".

Liderul pensionarilor a precizat că reducerea va fi mai mare de 15 procente în realitate, odată cu introducerea coplăţii (în sistemul de sănatate) şi creşterea preţurilor în perioada următoare, toate acestea ducând la o scădere drastică a puterii de cumpărare a pensionarilor.

"Noi nu ne putem compara cu Grecia unde pensia minimă este de 500 de euro, la noi fiind de doar 85 de euro. Ei au de unde scădea, noi nu", a subliniat Nedelcu.

Acesta a susţinut că, spre deosebire de salariaţi, cărora li se pregăteşte, de asemenea, o diminuare a veniturilor, pensionarii nu pot decât să iasă în stradă şi să protesteze, ei nu pot bloca sisteme, nu pot opri trenurile. Pensionarii au încheiat protestul de la Palatul Cotroceni cu două ore mai târziu decât era programat, la sediul Preşedinţiei rămânând doar aproximativ 20 de oameni.

Greva generală în învăţământ va fi declanşată pe 31 mai

Greva generală în învăţământ va fi declanşată pe data de 31 mai, a anunţat, ieri, liderul Federaţiei sindicale "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu. "Sindicatele din învăţământ avertizează guvernul şi Ministerul Educaţiei că situaţia şcolară nu va fi încheiată, nu se vor desfăşura examenele cu verificare pe parcurs din universităţi şi se va declanşa greva generală în prima decadă a lunii iunie 2010, dacă aceştia vor trata în continuare cu indiferenţă problemele cu care se confruntă salariaţii din domeniu", a declarat şi preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, la protestul organizat, ieri, în faţa sediului Parlamentului. Acţiunile de protest vor continua până pe 18 mai, iar pe 19 mai sindicaliştii din învăţământ vor participa la mitingul organizat de confederaţiile sindicale în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce se reduc pensiile dar din cheltuielile PARLAMENTARILOR si indemnizatiile lor nu se reduce nimic?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb