City Grill intenţionează să preia mai multe restaurante independente

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 13 mai 2010

Lanţul City Grill vrea să cumpere restaurante care funcţionează independent, apreciind că preluarea unor astfel de proprietăţi este mai profitabilă decât deschiderea unora noi, şi se află în negocieri pentru achiziţia a 2-3 unităţi, potrivit proprietarului companiei, Dragoş Petrescu, citat de Mediafax. "Ne gândim să preluăm mai multe restaurante independente. Este mai profitabil decât să deschidem unele noi. Săptămânal primesc oferte de preluare, însă momentan nu am semnat nimic. Suntem în negocieri cu 2-3 magazine din zona de retail, pe segmentul fast-food", a afirmat omul de afaceri.

Pe de altă parte, el a arătat că firmele private vor fi afectate de măsurile de reducere a deficitului bugetar.

"Şi dacă vor scădea salariile şi patru milioane de persoane vor avea venituri cu 25% mai mici, şi dacă vor creşte TVA şi cota unică - ceea ce va înfrâna economia - vom fi afectaţi şi noi, companiile private", a spus Petrescu.

El a adăugat că City Grill nu va majora preţurile în acest an.

"În 2009 am fost afectaţi de criză, iar prima parte a acestui an a fost şi ea mai proastă. Ne aşteptăm ca situaţia să fie mai dificilă în a doua jumătate a anului pentru că măsurile care se iau acum trebuiau luate de anul trecut. Chiar dacă vor creşte taxele sau se vor reduce salariile, ne gândim să scădem preţurile în 2010 şi să sacrificăm profitul operaţional, ca anul trecut. Cred că în acest an vom avea un profit mai mic decât cel de anul trecut", a spus Petrescu.

Petrescu se gândeşte să închidă o parte din unităţile pe care le deţine. Anul trecut, compania a închis două restaurante şi o cafenea, în Constanţa şi Bucureşti, relocând activitatea în trei amplasamente mai mari.

"Business-ul nostru va urma o strategie de supravieţuire. Ne vom axa pe deschideri de noi business-uri care să fie în consens cu situaţia economică. Mă aştept ca a doua jumătate a anului să fie mai dificilă decât prima şi cred că o ieşire din criză va avea loc în 2011", a spus Petrescu.

Pe lângă restaurantele City Grill, omul de afaceri controlează, prin grupul Trotter Prim, nouă unităţi în Bucureşti, printre care restaurantele Caru" cu Bere şi Hanu" Berarilor şi cafenelele City Cafe şi Buongiorno.

Compania a avut anul trecut afaceri de 57 milioane de lei, în creştere faţă de rezultatele din 2008. Pentru acest an, omul de afaceri estimează un avans de două cifre, pe fondul deschiderii de afaceri noi.

Petrescu a anunţat marţi că a preluat master franciza pentru lanţul german de brutării BackWerk, urmând să deschidă în acest an trei unităţi în Bucureşti, investiţie de circa 450.000 euro. În următorii cinci ani, firma vrea să ajungă la 25 de brutării, majoritatea francizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb