Corporaţia "CRIMA" Crime Inc.

Ziarul BURSA #Companii / 15 noiembrie 2010

Crime Inc.

Bun venit în industria afacerilor ilegale!

Afacerişti şi politicieni corupţi din Europa de Est au găsit în paradisurile offshore un instrument divin, cu care au transformat pentru totdeauna modul în care se fac afacerile în zonă.

Doisprezece jurnalişti din Româ-nia, SUA, Serbia, Bosnia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Rusia şi Marea Britanie au urmărit, timp de mai multe luni, reţele offshore transfrontaliere, plecând de la Bucureşti, dintr-un birou aflat în Piaţa Victoriei.

De aici, un "mare maestru" român al operaţiunilor offshore dirija virtual sume imense prin paradisurile fiscale, ca într-o uriaşă fabrică de spălat bani, cu mici ateliere pe mai multe continente (după cum se poate vedea în schema din ilustraţie).

Pentru una dintre aceste afaceri, consultantul român a fost arestat, luna trecută, la puţin timp după începerea investigaţiei jurnalistice trans-frontaliere, realizată de "Organized Crime and Corruption Reporting Project" (OCCRP) - cu sprijinul ziarului BURSA (în România).

Jurnaliştii OCCRP au reuşit să afle secretele consultantului chiar de la el, în biroul său.

Prezentându-se drept potenţiali clienţi, reporterii au ascultat sfaturile "maestrului offshore" pentru o amplă operaţiune de spălare de bani.

Datorită perfomanţei lor jurnalis-tice putem vedea astăzi cum "maeştrii paradisurilor fiscale" au reuşit să creeze adevărate reţele de companii offshore, prin care îşi pot ascunde bunurile de poliţie (sau chiar de propriile soţii), pot spăla bani murdari şi se pot sustrage de la plata taxelor, folosindu-se de legislaţia specifică firmelor offshore.

O legislaţie care păstrează confidenţialitatea asupra tuturor informaţiilor, inclusiv în ceea ce priveşte încălcarea legilor.

Un paradis pentru lumea interlopă.

Afaceriştii au deprins perfect arta de a înfiinţa companii offshore (firme înregistrate într-o altă ţară de către un non-rezident), ascunzându-se apoi în spatele unor "proxies" (persoane-paravan) şi al unor structuri de business complicate care se întind pe mai multe continente.

Piaţa neagră din Balcani (şi nu numai) a folosit companiile offshore drept paravane pentru trafic de droguri, spălare de bani, contrabandă cu armament, trafic de persoane, privatizări frauduloase şi pentru a corupe politicieni şi oficiali guvernamentali.

La nivel mondial, operaţiunile offshore sunt folosite de "lorzii cartelelor de droguri" mexicane pentru spălare de bani, de grupurile teroris-te în conflicte, de către Iran şi Coreea de Nord pentru ca să se sustragă de sub embargoul privind armamentul, precum şi pentru alte activităţi ilegale nedescoperite încă.

Citiţi în continuare o anchetă unică despre o altă lume, foarte puţin cunoscută publicului până acum.

O lume capabilă să facă, peste noapte, dintr-un simplu vânzător de hamburgheri, patronul unui imperiu financiar global.

O lume secretă aflată într-un război permanent cu legea.

O lume organizată precum o mare corporaţie a crimei financiare, pe care am numit-o metaforic "Corporaţia CRIMA" (în engleză "Crime Inc.").

Cum a fost arestat consultantul Kiss (pentru sifonarea "Petrom Service")

Reporter sub acoperire (în biroul unui "mare maestru" offshore)

Sub cupola offshore (PKK şi politicieni români)

Reţeaua transfrontalieră Kiss-Taylor

Ucraina descoperă industria "offshore"

Welcome to the Criminal Services Industry

Making an Owner DisappearLaszlo Kiss explains in a book how to hide ownership in a Delaware company

Kiss Behind Bars

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ati zis bine- privatizari frauduloase , corupand politicienii si oficialii guvernamentali (n-ati zis si de cei din teritoriu). 

    Ce inseamna asta; statul/ institutile nu functioneaza; capitalismul a adus in Romania cartelurie din America de Sus, nu avem Politie, Parchet, Justitie -intr-un cuvant sa nu ne mai miram ca ne merge asa cum ne merge. 

    Iar romanii , prostii, ii voteaza si accepta huzurul si nesimtirea (bine a zis Presedintele) in care se lafaie cei pe care i-au ales , ca sa NU le apere si respecte drepturile. 

    1. Nu exista nimeni altii care sa fie votati! Banda de idioti nativi clica securisto-comunista este uriasa cuprinzind cam 65% din populatie. Restul de 35% nu sunt nici ei departe de "performantele" banditilor. Nu uitati ca "actualii", adusi la putere de tancurile sovietice, au lichidat absolut tot ce insemna fruntea tarii: industriasi, comercianti, mosieri, tarani mijlocasi, chiaburi. Nu se vede ca cei mai bogati sunt niste cretini, nulitati din punct de vedere financiar?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb