Cosmetic Plant îşi păstrează targetul de 10% creştere, stabilit la începutul anului

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 2 august 2017

Cosmetic Plant îşi păstrează targetul de 10% creştere, stabilit la începutul anului

Afaceri în creştere cu circa 15% în primul semestru din 2017

Producătorul local de cosmetice Cosmetic Plant a avut, în primele şase luni din 2017, o cifră de afaceri cu circa 15% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă. Gamele care au înregistrat cele mai mari creşteri în primul semestru au fost cele de protecţie solară, LiftUp şi gama pentru îngrijirea părului. Astfel, cifra de afaceri în perioada ianuarie-iunie 2017 a ajuns la circa 6,8 milioane lei (aproximativ 1,5 milioane de euro), comparativ cu circa 6 milioane de lei (1,33 milioane de euro), în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Susana Laszlo, Director General al Cosmetic Plant, a declarat: "Principalii factori care au contribuit la această evoluţie au fost facelift-ul realizat la începutul anului, gamei de produse pentru îngrijirea părului, precum şi premiile internaţionale câştigate de Serul Lift Instant - LiftUp (German Beauty Award 2016 şi medalia Gold Award la Monde Selection, Bruxelles, 2017). De asemenea, extinderea reţelei de parteneri pentru distribuţia produselor, dar şi vremea călduroasă au avut o influenţă pozitivă asupra vânzărilor produselor de protecţie solară". Noua gamă Dead Sea Minerals a jucat şi el un rol important în creşterea businessului. În topul vânzărilor acestei game se află crema anticearcăn, crema anti-aging de zi şi masca intens hidratantă, mai precizează oficialii firmei.

În ceea ce priveşte exporturile, cel mai important progres a avut loc în Ungaria, unde vânzările au crescut cu aproximativ 40% faţă de primul semestru din 2016, ca urmare a listării produselor Cosmetic Plant în noi farmacii independente, lanţuri de farmacii şi la alţi distribuitori.

În următoarea perioadă, investiţiile Cosmetic Plant sunt concentrate pe implementarea unui proiect de retehnologizare început anul acesta şi finanţat în totalitate din resurse proprii. Compania şi-a propus achiziţionarea unui nou utilaj automat, care ar urma să eficientizeze şi să dinamizeze procesul de producţie.

"Referitor la planurile pentru a doua jumătate a anului, pregătim lansarea unei noi game, cu produse care nu au existat până acum în portofoliul Cosmetic Plant şi care sunt destinate unui public nou pentru compania noastră", a mai declarat Susana Laszlo. Compania îşi păstrează targetul de 10% creştere stabilit la începutul anului. Astfel, îşi propune ca businessul să ajungă la o valoare de 11,5 milioane de lei (2,5 milioane de euro) faţă de 10,4 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro), realizat în 2016.

În prezent, portofoliul Cosmetic Plant include peste 110 de produse, împărţite în 16 game sortimentale grupate în funcţie de ingredientul activ principal (extras de gălbenele, ulei de cătină, ulei de măsline, miere şi lăptişor de matcă, ulei de argan, extras de aloe vera, ulei de cocos, extras de ceai verde etc.) sau de destinaţia produsului (protecţie solară, anticelulită, îngrijirea părului etc.).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb