Costel Alexe, candidatul la CJ Iaşi din partea PNL, afirmă că primarii social-democraţi vor să treacă la PNL. PSD-iştii îl fac "mincinos"

M.G.
Politică / 27 iunie 2020

Costel Alexe, candidatul la CJ Iaşi din partea PNL, afirmă că primarii social-democraţi vor să treacă la PNL. PSD-iştii îl fac "mincinos"

Ministrul Mediului Costel Alexe este candidatul validat de PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Acesta a declarat într-o conferinţă de presă că poartă negocieri cu mai mulţi primari PSD din judeţ să treacă la PNL.

"Sunt foarte mulţi primari PSD şi nu doar în judeţul Iaşi care nu s-au simţit sprijiniţi în proiectele lor de către conducerile judeţene sau cea naţională PSD, pentru că acolo au cu totul alte interese. Avem şi în judeţ primari PSD foarte buni, care merită sprijiniţi în proiectele lor şi care vor să se alăture acestui parteneriat (între Costel Alexe şi primarul de Iaşi Mihai Chirica - n.r.) pentru dezvoltarea Iaşului şi a Moldovei", a declarat Costel Alexe, conform news.ro

Alexe a mers mai departe, subliniind că i-a ajutat pe toţi primarii, indiferent de culoare politică, care i-au bătut în uşă la minister: "nu există primar, indiferent de culoarea lui politică, din judeţul Iaşi care să-şi fi dorit să ajungă la un minister şi să nu-l fi sprijinit. Oamenii de la Tomeşti, ca şi cei de la Miroslava, sunt de aceeaşi calitate umană ca şi cei de la Ciurea. Nu am separat ieşenii în funcţie de afinităţile lor politice sau de culoarea primarului. Îi tratăm pe toţI la fel, sprijinindu-i să-şi dezvolte comunităţile", a spus Alexe. El completat că în următoarele zile va exista o discuţie în PNL Iaşi referitoare la posibila venire în partid a unor edili PSD.

În acest moment, PSD Iaşi numără primari în peste 60 de localităţi, în timp ce PNL are doar 30, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Maricel Popa. El a declarat că are mare încredere că va câştiga un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean, ca reprezentant al PSD, şi că primarii din partidul său nu au niciun motiv să plece la PNL.

"Acest domn ministru minte. E doar un mincinos care tot ce-a reuşit el să realizeze în cariera sa a fost să implementeze un proiect cu fonduri europene pentru protejarea viperelor într-o zonă în care nu există vipere. (...) Şi a mai tăiat copacii seculari din Pădurea Dobrovăţ. (...) Nu există niciun motiv ca primarii noştri să meargă în PNL. În mandatul meu, în intervalul 2016-2019, am atras 254 de milioane de euro, bani de la Guvern, de care au beneficiat primarii din Judeţul Iaşi. Guvernul PNL ce-a făcut pentru Iaşi şi pentru comunităţile ieşene? Vă spun eu, nu le-a dat nimic. Nu ne-au dat bani nici măcar pentru spitalele Covid. Ne blochează proiectele, liberalii nu ne ajută de doi ani măcar cu tranferul şoselei de centură la Ministerul Transporturilor. Domnul Alexe minte cu înverşunare. De ce nu spune că Guvernul PNL a alocat 70 de bani/locuitor, pentru tot judeţul Iaşi, bani cu care poţi cumpăra o eugenie?", a comentat Maricel Popa pentru G4Media.

La ultima rectificare bugetară, Guvernul nu a alocat bani pentru Iaşi, în schimb, printr-un amendament propus în Parlament, judeţului Iaşi i s-a făcut dreptate, mai arată liderul Consiliului Judeţean Iaşi.

"Nu au prevăzut nimic pentru noi în proictul de rectificare bugetară. Ulterior, cu ajutorul parlamentului s-a aprobat un amendament şi am reuşit să primim cei mai mulţi bani din ţară, respectiv 48 de milioane de lei. Dar Parlamentul ne-a sprijinit, nu Guvernul PNL", a precizat Popa.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi mai spune că dacă existau primari PSD care să fie interesaţi să plece ar fi trebuie să o ştie şi el. "Nu şi-a exprimat nimeni dorinţa să meragă spre PNL. Noi îi sprijinim cât putem pe primari, n-au de ce să plece. Domnul Alexe în loc să se ducă pe la inundaţii, stă în conferinţe de presă să inventeze poveşti", a comentat Maricel Popa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De deșeuri, gunoaie nereciclabile : la CJ altă viață ,, CONTRIBUTIVITATE INCOMENSURABILĂ " pt. Viitor..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb