COTAR: Revendicările profesorilor pot fi rezolvate partial prin oprirea evaziunii fiscale din asigurări

S.B.
Miscellanea / 29 mai 2023

COTAR: Revendicările profesorilor pot fi rezolvate partial prin oprirea evaziunii fiscale din asigurări

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) afirmă că revendicările sindicatelor din învăţământ pot fi rezolvate de către Guvern prin oprirea evaziunii fiscale din piaţa asigurărilor, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

"Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) vine cu o soluţie pentru Guvern. Revendicările profesorilor pot fi rezolvate partial, începând din luna iulie, printr-un simplu OUG sau o normă ASF care va aduce aproximativ 500 milioane de euro/an în plus la bugetul de stat

Atragem atenţia Primului Ministru, Ministrului Finantelor şi Preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României că aproximativ jumătate din necesarul sumelor pentru creşterea salariilor profesorilor poate fi rezolvat începând cu luna iulie 2023, prin adoptarea unei OUG care vizează eliminarea evaziunii fiscale în domeniul reparaţiilor auto, pentru plăţile de despăgubire primite din partea companiilor de asigurări (RCA şi CASCO).

În anul 2022, companiile de asigurări au achitat 2,718 miliarde lei, reprezentând daune materiale în baza poliţelor de asigurare RCA. Aceste despăgubiri nu includ sumele aprobate la plată de Fondul de Garantare a Asiguraţilor: aproximativ 609 milioane lei la care se adaugă şi despăgubirile de peste 2 miliarde de lei pe care acelaşi Fond va trebui să le achite pentru societatea Euroins, în următorii ani" se arată în comunicatul COTAR.

"Guvernul României are şansa istorică să rezolve rapid 3 provocări importante, dintr-o singură lovitură: să deblocheze impasul în care se află de peste o săptămână, în relaţia cu profesorii, aducând mai mulţi bani la buget, să reducă numărul uriaş de ateliere neautorizate RAR, evazioniste, din domeniul reparaţiilor auto şi, nu în ultimul rând, să crească nivelul de siguranţă în trafic. Să nu uităm că jumătate dintre autovehiculele verificate în trafic de către Registrul Auto Român aveau deficienţe tehnice majore şi periculoase, cauza principală fiind reparaţiile de proastă calitate efectuate în service-uri auto neautorizate." a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb