Compania Cotnari estimează pentru anul acesta o producţie de aproximativ 20 milioane de kilograme de struguri, faţă de 22 milioane de kilograme cât am realizat în anul precedent, potrivit preşedintelui Constantin Deleanu.
Domnia sa transmite că, în primul trimestru al anului 2015, s-au făcut evaluărilor potrivit cărora, în urma celor câteva zile de iarna în care temperaturile au scăzut până la -20 grade în Cotnari, este posibil ca producţia de struguri să fie în unele parcele cu 5-10% mai mică decât cea din anul 2014.
Potrivit lui Constantin Deleanu, partea înaltă a butucilor, respectiv corzile care se află la înălţimea de peste 1,20 metri, au suferit pierderi de până la 5%, iar ca soiuri afectate sunt Tămâioasa Românească şi Feteasca Neagră.
Reprezentantul Cotnari susţine că rezerva de apă din sol este foarte bună pentru această perioadă şi compania a finalizat lucrările de tăiat în uscat, de legat, de desmuşuroit şi copcit. Potrivit domniei sale, lăstarii au cam 1-2 centimetri, iar peste câteva zile comapnia urmează să efecteze prima lucrare de stropit.
"